Gastelse atleten onderweg (360)

Een korte aflevering dit keer. Aan hardlopen kwamen de Gastelse atleten afgelopen dagen amper toe. De enige vorm van beweging waren de carnavalsoptochten waar ze of aan mee deden of naar toe liepen. Een keer per jaar staat de boog van de atleten wat minder gespannen. De Kruikenloop in Tilburg op carnavalszaterdag trok wel 600 deelnemers. Daaronder Cindy Holierhoek, die de 5 kilometer in 21.00 minuten aflegde en daarmee derde werd.

Verder lagen de Borchwerf-trainingsritten stil, bleef het zwembad leeg en werd tijdens carnaval vooral nog ingeschreven voor de Veerke-evenementen, die op komst zijn. Eerst de Arvo-Zomertijdloop op 2 april met als extra afstand de 4 kilometer. Aanvang 19.00 uur. Start en finish zijn weer bepaald tijdens carnaval. De lopers beginnen bij 't Hart van Gastel en eindigen bij Gastels Sfeer voor een grote after-party in de Sfeerschuur. Dan 26 april de 30e Van Zuilichem Vlietloop. Bedoeling is weer zo veel mogelijk oud-winnaars aan de start te krijgen. En uiteraard waren de meeste vragen gericht op de Verwer & Janssentriathlon, omdat daar de inschrijving op 18 februari al vol liep. Hier en daar zijn er nog plaatsjes op de 1/8e, maar dan houdt het ver op.

In het najaar volgt dan de nieuwe Heerlijke Avondloop, ook geadopteerd door Arvo. Dit evenement vindt plaats op zaterdagavond 22 november. Meer details volgen.

Aanstaand weekeinde de Beka-Zwemloop in Roosendaal. Dat wordt de eerste serieuze meting van de Gastelse triatleten van onder meer Toga.