Gastelse atleten onderweg (359)

In het tweede jaar dat de Vliettocht ook min of meer onder de hoede van 't Veerke valt, is er van een natuurijsmoment geen sprake geweest. De stijgende temperaturen nodigen eigenlijk al uit tot de eerste zwemlopen of triathlons, al laten die toch nog wel even op zich wachten. Of de zachte temperaturen er debet aan zijn, weet de organisatie niet. Feit is wel dat de 1/3e, de Olympische afstand en de kwart triathlon zitten al vol. _ET00990

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het betekent dat zich ruim 500 deelnemers hebben aangemeld. Alleen de 1/8e en de trio triathlon op zaterdag 28 juni en de jeugdtriathlon op vrijdag 27 juni bieden nog mogelijkheden. Het was 18 februari toen de triathlon het bordje 'uitverkocht' konden ophangen. Dat was nog nooit voorgekomen en is – naast Holten – in Nederland ook een unicum. Het tekent de uitstraling die de Gastelse triathlon in de loop der jaren heeft gekregen. Uit werkelijk alle provincies van het land en ook van buiten de landsgrenzen komen de atleten naar het evenement. Als ook de teams vol zitten dan staan in totaal zo'n 1000 atleten aan het vertrek.

Terug naar nu. Want ondanks die kwakkelwinter gaan de crossen gewoon door. In de bossen van Frans' Baantje bij Zundert was DJA aan de beurt voor haar veldloop. Wendy Deijkers liep een sterke cross, resulterende in de tweede plaats op de 6300 meter in 28.33. Daarna kon Roel niet achterblijven. Moeiteloos stapte hij van de baanwedstrijd over op de cross. De vorm is goed, want Roel werd tweede achter Eeltjo van Mechelen (kleinzoon van de vroegere gemeentesecretaris van Oud Gastel) in 37.58. Het was toch een zilveren dag voor de Gastelse atleten, op de slotdag van de Winterspelen. Ook Ad Verheijen finishte als tweede, maar dan bij de mannen 45 in 30.28, slechts achttien tellen van de overwinning verwijderd. Bij de junioren A waren Mels Lambregts en Rik Palings goed voor de winst respectievelijk vierde plaats.

De 20e Grevelingencross van Bruinisse mocht zich op de 8 kilometer verheugen op de deelname van Adrie van Bavel. Hij sloot de rij van elf veteranen 45 af en deed dat in een tijd van 42.05 op de 8 kilometer cross.

Fietsen doen de coureurs inmiddels in trainingsritten. Op de Borchwerf was al de laatste trainingsrit en de Gastelse wielrenners komen steeds verder van voren te zitten. Voor de tweede keer was er de winst voor Tim Bierkens bij de nieuwelingen. Dat belooft wat voor het komend seizoen. Cliff de Peijper werd in diezelfde klasse keurig zesde. Niels de Bruijn werd 16e als eerstejaars belofte. Thomas Bartelen twaalfde bij de junioren. Ruud Zijlmans, tenslotte spurtte naar een achtste plaats bij de vrije renners.

Komend weekeinde carnaval. Dat betekent voor de doorlopers de Kruikenloop in Tilburg. De nieuwsbrief van 't Veerke verschijnt met daarin veel nieuws over de Zomertijdloop van 2 april.