Gastelse atleten onderweg (358)

OUD GASTEL Het fraaiste resultaat kwam afgelopen weekeinde op naam van Roel van Nes. Hij vertegenwoordige zijn club AVS'90 op de Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek in Apeldoorn en bleef net buiten de medailles. Vierde van Nederland op de 3000 meter is echter ook fraai. De sterker gewaande Fouad Fertoute moest sprinten om hem voor te blijven. Een prima debuut voor Roel op dit nummer, dat hij nog nooit eerder liep.

Goed bezig was ook Gerbert van den Biggelaar, dit keer op de DES halve marathon in Eersel. Gerbert eindigde derde in 1.19.17 uur.

Op de Kievitloop in Bergen op Zoom dook Ger Haverkamp voor het eerst dik onder de veertig minuten. Eindelijk blessurevrij snelde Ger naar een tijd van 39.23. En dan te bedenken dat hij onderweg zijn veters opnieuw moest strikken. Ook Jan van Sprundel is weer terug in de running. De atleet uit Stampersgat liep de 10 kilometer lange strandloop van Hoek van Holland, beter bekend als de Ballententloop. Langs de branding en rul zand kwam Jan tot een eindtijd van 47.39 minuten.

Wie wil gaan lopen kan overigens vanaf 1 april weer bij de nieuwe loopgroep van Rob Musters aansluiten, om dan op 2 april meteen maar de 4 kilometer Zomertijdloop te proberen. Deze afstand is nieuw op de Zomertijdloop, teneinde het evenement nog laagdrempeliger te maken. Ook de acht kilometer (rondje Stampersgat) blijft in tact. De crossen lopen echt op zijn eind. De Scorpio-cross in Dongen leverde nog Gastelse prestaties op.. Rikke Knobel werd vijfde bij de pupillen B in 5.10. Moeder Marga liep naar een prima tweede plaats in 26.23 op de 5,8 km.

Renee Horians laat het lopen weer even voor wat het is. Hij begon in de derde trainingsrit op de Borchwerf aan zijn nieuwe wielerseizoen. Het ging Renee goed af, hij werd meteen zevende. Nog beter deed Tim Bierkens het door bij de nieuwelingen meteen de overwinning voor zich op te eisen.

Goed waren de prestaties van de zwemmers. In Hoogvliet zwommen Janne en Roos Englebert voor het eerst lange afstanden. Janne legde de 1500 meter vrije slag af in 20.34, een tijd waarin hij op triathlons met de beteren uit het water kan komen. Roos zwom de 800 meter in de puike tijd van 11.22 minuten. Daarmee haalden de Engleberts allebei de limiet voor de Brabantse lange afstandskampioenschappen op 23 maart in Eindhoven. Afgelopen zondag was de competitiewedstrijd van Hieronymus in De Stok. Daar zwom Wessel Heijnemans een dik pr op de 100 meter vrije slag: 1.17,72. Daarmee mag ook hij naar de Brabantse kampioenschappen. Op de 50 meter vlinder kwam Wessel tot 47,33 weer twee seconden sneller. Janne Englebert zwom daar de 400 meter vrije slag in 5.15 en de 100 meter schoolslag in 1.39,05, liefst vier tellen sneller. Roos werd tweede op de 100 meter vrij in 1.09,81 en ook haalde ze zilver op de 50 vlinder in 36,09.

Komende weekeinde de crossduathlon in Waalwijk, maar ook Trail by the Sea in Renesse. Een avontuurlijke loop met passages door het zeewater.