Gastelse atleten onderweg (357)

OUD GASTEL Een Vliettocht zit er ook in de tweede winter waarin de nieuwe organisatie het evenement in gereedheid heeft staan, niet in. Voor wintersport schakelt eenieder over naar Sotsji, waar het voor de Nederlanders hoogtijdagen zijn met al drie keer goud. De lokale schaatsers werkten hun nationaal C-kampioenschap af in Tilburg op – jawel – de Ireen Wüstbaan. Nog niet direct met Gastelse resultaten, maar dat gaat in de toekomst wel komen.

 

Het grootste loopevenement was zondag in Schoorl aan de kust. De wedstrijd is regelmatig het decor van het Nederlands kampioenschap tien kilometer op de weg en dat was ook nu het geval. AVO-atleet Ad Verheijen deed er voor het eerst mee. Hij snelde naar een negende plaats bij de mannen 45 in de verdienstelijke tijd van 34.47, slechts een half minuutje boven zijn pr uit Rucphen. Naïma Bosman van Thor werd in de sjieke badplaats tweede bij de dames 40 in razendsnelle tijd van 37.15 op de tien kilometer. Daarmee is ze Gastels snelste vrouw sinds deze rubriek in 2007 begon. Ze haalde bijna een minuut van haar persoonlijk record af. Het zilver is meteen haar zoveelste plak op een Nederlands kampioenschap. Vorig jaar veroverde ze ook al drie keer goud. Ook Mels Lambregts schitterde in 33.36 minuten en een zevende juniorentijd.

Adrie van Bavel toog opnieuw naar Zeeland, nu voor de Zwaarste 10 van Zeeland. Hij deed er mee aan de 6,5 kilometer overigens en werd derde van de zes deelnemers in 36.05.

Het veldrijden loopt op zijn eind. Vermeldenswaardig is wel de prestatie van microfonist Laurens van de Klundert, die deze winter definitief doorbreekt met zijn verbale stemgeluid bij de Zesdaagse van Rotterdam en het WK veldrijden in Hoogerheide. En dan te bedenken dat de Gastelaar zelf nooit aan hardfietsen gedaan heeft.

Met de samenstellers van 't Veerke vuurde zijn collega Wim van den Broek afgelopen zaterdag 110 vragen af op de 34 teams tijdens de vierde Pop- en Sportquiz in 't Hart van Gastel. Voor 't Veerke begint met de quiz steevast het nieuwe activiteitenseizoen. De quiz werd gewonnen door het Markland College voor De Ouwe Garde en de Trimates.nl. De laatste twee zijn Gastelse teams en zij zullen een serieuze gooi doen naar de Veerke-bokaal, het regelmatigheidsklassement. In de dertigste jaargang zijn de vrijwilligers al verblijd met een kalender, worden alle oud-winnaars uitgenodigd gratis mee te doen en breidt het evenementenpakket zich uit met een nieuwe loop op 22 november. Die avond, op de dag dat sinterklaas in Oud Gastel wordt ingehaald, houdt 't Veerke de eerste Arvo's Heerlijke Avondloop. De details worden nog uitgewerkt, maar de bedoeling is met een recreatief loopevenement in de avonduren een speciale sfeer te scheppen in het centrum van Oud Gastel. Middenstanders en omwonenden worden gevraagd hieraan mee te werken. Maar eerst heeft 't Veerke nog de eerste lustrumuitgave van de Zomertijdloop en wel op woensdag 2 april. Aanstaand weekend een van de laatste crossen van het seizoen in Dongen en de vijfde Kievitloop deze winter. In de vorige editie van 19 januari werd Jan van Sprundel 23e in 44.31, Willem-Jan Piggen 28e in 45.42, Rob Horde 31e in 47.06, Geriejan Rockx 46e in 49.04 en Paul van Nijnatten 71e in 55.17. Zondag zelfde parcours, zelfde tijd voor 5, 10 of 15 kilometer.