Gastelse atleten onderweg (333)

OUD GASTEL – Vakantietijd betekent ook rust voor atleten. Triatleten gaan meestal wel door, zij moeten het immers van de zomermaanden hebben. Maar het zijn vooral de wielrenners, die in juli en augustus in de picture staan. Met na de Tour dagelijks koersen en in onze streek natuurlijk de Acht van Chaam en Draai van de Kaai als uithangborden.

 

Toch nog even terug naar juni want in de week voor de Gastelse triathlon waren de TOGA-triatleten voor hun vierde weekend triathlon onderweg. Na Zug, Zwitserland, Weert, Froidchapelle Belgie was nu het Duitse Bocholt aan de beurt. Daar werd half juni de Aasee-triathlon gehouden. Op de Bocholter Distanz oftewel de Olympische afstand was Jan Moerings beste TOGA-man op een 17e plaats en tevens vierde M45 in 2.16.56. Hij noteerde de twaalfde fietstijd. Koen van Elteren kwam als twaalfde in totaal uit het water en werd daarna vierde M35 in 2.21.56. Een podiumplaats was er voor Ed Arbman bij de heren 50: tweede in 2.24.03. Rien Buurstee kon na lang blessureleed eindelijk weer meedoen. Zijn come-back gaf hij gestalte met een dertiende plaats bij de M45 in 2.24.48 en een schitterende looptijd (de derde snelste). Jurgen Lazaroms zag zichzelf op de uitslagenlijst terug als vierde M40 in 2.25.23. Maarten den Engelse was de volgende Togaan in 2.31.14 en twintigste M40. Pal daarachter volgde Eric Bol in 2.31.21, goed voor de zesde plaats bij de M50. Hans Berkhout was negentiende M40 in 2.35.18 in een tijd dat zijn vader Harrie (diverse malen deelnemer aan de trio triathlon) op sterven lag en juist in de week tussen Bocholt en Oud Gastel overleed. 't Veerke heeft de familie uiteraard veel sterkte toegewenst in die dagen. Kees Bastiaansen werd 13e M50 in een tijd van 2.38.14. Dirk van Alewijk werd 34e bij de M45 in 2.43.57. John Bierkens was de 36e M45 in 2.44.58. Mark van Merrienboer kwam als 17e M50 over de streep in 2.46.37. Teamcaptain Johan Bossers moest helaas uitvallen bij het lopen als gevolg van een blessure. Op de sprint afstand werd Kees de Bruijn vierde M45 in 1.08.51. Peet Willemse was de vijfde M50 in 1.15.53. Het zijn wat koele cijfers van een groots triathlonweekend van de TOGA-groep over de landsgrenzen. Het hartverwarmende verslag is opgetekend door laatstgenoemde Peet Willemse en terug te lezen op de website van Toga: www.toga-triathlon.nl

Na Gastel kwam Stein, waar Henny Rovers de trio-triathlon won en Erik-Simon Strijk tweede werd achter de ongenaakbare Bas Diederen. Annette de Bot werd op de sprint triathlon van Stein vierde en tevens eerste D40. Dochter Rosanne Akkermans eindigde op een twaalfde plaats. Twee weken later debuteerde Annette op een heus WK. Ze deed mee aan het wereldkampioenschap crosstriathlon in Kijkduin aan de kust. Dat betekende 1 kilometer zwemmen in de Noordzee, 26 km. mountainbiken in de duinen en hardlopen op het strand. Annette klaarde de klus als vijfde van de wereld en derde Nederlandse op vijf minuten slechts van brons. De race was gedaan in 3.03.32. Toga moest die zondag aan de bak in de stadstriathlon van Utrecht voor de volgende 1e Divisie wedstrijd.

Wielrenner Wil Buurstee is 14e geworden in de ronde van Breda-Moleneind, Renee Horians zestiende in Heinkenszand en Corne Hagenaars afgelopen maandag zeer verdienstelijk veertiende in de Draai van de Kaai.