Gastelse atleten onderweg (314)

De zon liet zich goed zien afgelopen zondag. En toch was het crossseizoen nog niet voorbij. Wat voor veel Gastelaren na de Pekkercross al klaar is, duurt dus toch nog bijna tot maart. Bij Achilles Etten-Leur sloten de crossers het seizoen af. Gerbert van den Biggelaar kijkt terug op een lekker winterseizoen, met veel top vijfklasseringen tussen de specialisten. Op de laatste wedstrijd bij de Kogelvanger werd hij vierde senior. Roel van Nes deed nog beter: tweede in zijn groep.

 

Uitslagen Achilles-cross: 4.Gerbert van den Biggelaar 36.33, M35: 2.Roel van Nes 33.04, D35: 3.Wendy Deijkers 29.25, C-juniores: 8.Cecilia Bosman 10.02, C-junioren: 12.Max Donkersloot 13.34, A-pupillen: 4.Roan Knobel 7.02, C-pupillen: 6.Rikke Knobel 5.59. Bij de jeugd geeft dat na vijf jeugdcrossen de volgende eindstanden: 7.Rikke Knobel, 9.Roan Knobel, 9.Cecilia Bosman, 10.Felicia Linders, 13.Demi Buijks, 16.Dani Bosman. Volgende week ook de eindklassementen van de senioren.

Normaal gesproken waren de wegatleten rond deze tijd in touw bij de Wildenhoekloop van zustervereniging Toerclub Kruisland, maar zij hebben besloten alleen nog de Biezenloop te houden in juni. Voor veel hardlopers dé aanloop naar het wegseizoen. Daar kan mogelijk de Zomertijdloop op woensdagavond 3 april voor in de plaats komen. Het evenement trok vorig jaar al 146 deelnemers en gaat die avond opnieuw bij 't Hart van Gastel om 19.00 uur van start. Aankomst Gastel Sfeer met after-party en live optreden. Aanmelden kan via www.tveerke.nl

Nieuw project is het Glazen Huis van de Gastelse Ondernemers Vereniging in het eerste juniweekend. Doel is 50.000 euro op te halen voor zwembad Blankershove. Uiteraard staat 't Veerke vierkant achter deze actie, die van harte wordt ondersteund met enkele initiatieven in dat weekend, die hopelijk veel geld in het laatje brengen. Meer informatie volgt binnenkort.

In Bergen op Zoom kan wel maandelijks op asfalt worden gelopen. Daar was weer de Kievitloop, waarvan de uitslagen altijd wat later bekend worden. Hier nog de vorige edities: januari 13,9 km.: 30.Kees Jonkers 1.11.40, 9,2 km.: 10.Oswald de Bruijn 42.17, 20.Paul van Nijnatten 47.01, 5 km.: 8.Rob Horde 21.18. December 10 kilometer: 11.Ronald Englebert 43.35, 34.Geriejan Rockx 51.20, 42.Paul van Nijnatten 53.03, 5 kilometer: 22.Oswald de Bruijn 22.20, 35.Rob Horde 24.08.

De trainingsritten op de Borchwerf werden zondag na de carnavalsweek weer hervat. Niels de Bruijn leert snel in het peloton mee te fietsen, de triatleet was nu al zevende. Renee Horians en Anouk Rockx deden nóg beter door respectievelijk bij de amateurs en dames vierde te worden. Simone Rockx volgde twee plaatsen achter haar zus als zesde. Hoewel nog maar trainingsritten belooft het weer veel voor het komende wegseizoen. Ruiter Bart Gommeren tenslotte werd zesde op de Brabantse springkampioenschappen Z-klasse in de Roosendaalse Den Goubergh.

Aanstaand weekeind begint het zwemloopseizoen met de wedstrijd in en rondom De Schelp te Bergen op Zoom. Verder krijgen alle triatleten, die in voorgaande jaren meegedaan hebben in Oud Gastel een belangrijk nieuwsbericht aangaande de voorinschrijving. Door de komst van de 1e Divisiecompetitie ziet het er namelijk naar uit dat de Gastelse triathlon sneller dan ooit vol zit en dat er gewerkt gaat worden met een wachtlijst op de 1/3e afstand. De andere afstanden hebben nog wel een aantal startplaatsen. Meer info: www.tveerke.nl