Gastelse atleten onderweg (313A)

Terwijl de veldrijders in het verre Louisville aan een overstroming ontsnapten door vroeger aan het WK te beginnen, stapten de regiorenners al weer op de fiets voor de eerste trainingsritten op de weg. Borchwerf is sinds jaar en dag het parcours, waar de eerste kilometers worden gemaakt. En dat ging meteen al voortreffelijk voor de Gastelse coureurs. Cliff de Peijper verraste met een tweede plaats bij de nieuwelingen en Anouk en Simone Rockx stonden in de dameskoers als nummer twee en drie op het podium.

Dat was zeker voor debutante Simone een aangename verrassing. Sven Megens won samen met Perry de race voor ID-renners. Goed nieuws voor hen en deze categorie, want op 21 april wordt het Nederlands kampioenschap voor ID-renners verreden in Stampersgat. Het wielercomité heeft nog meer nieuws, want de Cheltenham-run voor hardlopers is ook terug in het voorjaar. De loop werd enkele jaren in september gehouden, maar keert nu terug naar 20 april daags voor de koers en tien dagen voor de Vlietloop van ’t Veerke. Die wordt op zijn beurt weer voor het laatst op 30 april gehouden. Vanwege de troonafstand wisselt ook de Koningsdag van datum. Het wordt 27 april, maar omdat dat in 2014 een zondag is, wordt het 26 april. Veel veranderingen dus op de loopkalender, maar het evenement zelf blijft. ’t Veerke is wel van plan de laatste Vlietloop op 30 april tot een bijzondere te maken.

Terug naar de Borchwerf waar Corné Hagenaars 32e werd tussen de elites en Niels de Bruijn een keurig debuut neerzette bij de junioren: de TOGA-atleet finishte als zestiende. Zelfs teamgenoot Eric Bol deed aan zijn eerste wielerkoers mee en werd 57e. TOGA gaat ook meedoen aan de 1e Divisie-triathloncompetitie waarin ook de Gastelse wedstrijd meetelt.

Triatleten zijn al op zoek naar de juiste vorm. Hetzij bij het fietsen, hetzij bij het lopen. In Cadzand-Bad werd de steeds populairdere (630 deelnemers!) halve marathon gelopen. Over een pittig parcours met veel wind testte Gerbert van den Biggelaar zich. Een podiumplaats zat erin, maar hij verkeek zich in de slotfase op enkele tegenstanders. Uiteindelijk arriveerde Gerbert als vijfde in 1.17.46 uur. Voor Roel van Nes was er een 28e plaats in 1.22.32 uur. Daarmee eindigde de AVS-atleet als 6e bij de M35. Op de 616e plaats kwam clubgenoot Coen Voermans over de streep in 2.23.03. Netjes gedaan van deze hardlopende kapper. Op de vijf kilometer trimloop deed Wendy Deijkers mee. Ze kwam als derde over de streep in 22.16 minuten. Naar de andere kant van het land reisde Naima Bosman. De Thor-atete deed de Asselronde in Apeldoorn over 27,5 kilometer. Het was na de marathon van Rotterdam van 2008 niet meer voorgekomen dat Naima in wedstrijdverband zo’n lange afstand aflegde. Het ging haar goed af: 63e in totaal en tweede dame 35. Haar tijd over deze ongebruikelijke afstand was 1.54.52 uur. Gevlucht voor carnaval deden Bernard Heshof en Adrie van Bavel mee aan De Zwaarste 10 van Zeeland. Tijden onder de 40 minuten zijn er nauwelijks. Bernard finishte sterk als zesde in 40.21 (beste veteraan), Adrie werd vijfde op de 6,5 kilometer in 33.48. De loting voor de Zomertijdloop heeft startplaats Hart van Gastel en finishplaats Gastel Sfeer opgeleverd.