Gastelse atleten onderweg (297)

Hij begon twee jaar geleden tijdens de Zomertijdloop met hardlopen, zette dit jaar zijn eerste schreden in de triathlon. En zondag debuteerde Ad Verheijen voor het eerst in een duathlon. Meteen maar het Nederlands kampioenschap in Tilburg. Het ging de Gastelse sportman goed af. Na een derde looptijd, viel hij weliswaar enigszins terug op de 40 kilometer fietsen (7e fietstijd), maar Ad revancheerde zich weer op de slotrun, die hij wederom als derde aflegde. Met als uiteindelijke resultaat de nummer vier van Nederland bij de H45 in 2.01.23 uur. Daarmee was hij tien minuten langzamer dan kampioen John Aalbers, maar die staat – net als Armand van der Smissen – op ongekende hoogte. De Toga-atleet mag zeer tevreden zijn over zijn eerste run-bike-run, waarin hij acht leeftijdsgenoten achter zich liet. En ook daar waren niet de eerste de besten bij. Het triathlonseizoen in Nederland zit erop. Triatleten gaan duathlons doen of hardlopen. Zoals aanstaande zaterdag Rob Musters en Gerbert van den Biggelaar, die allebei debuteren op de zware en spectactulaire Kustmarathon Zeeland.

fotoverheijen

Op de Maasrun in het Belgische Lanaken stonden drie (oud-)Gastelaren aan de start. Erik-Simon Strijk bolde er uit na zijn perfecte race in de Challenge triathlon van Engeland. Hij had nog over getuige zijn sub 33-minuten tijd. Uitslagen: 6.Erik -Simon Strijk 32.53, 5 kilometer: 25.Rosanne Akkermans 24.08, 50.Nicole Akkermans 29.02.

Simone Rockx fietst vaak bij onze zuiderburen. Ze behaalde een vijftiende plaats in Zele-Heijkant en werd elfde in het criterium van Kontich. Zus Anouk klasseerde zich op een twaalfde plaats in Tessenderlo. Cliff de Peijper was een week voor zijn bronzen plak in Limburg ook al derde geworden op een omnium in Breda. Afgelopen weekend dook hij meteen het veld in voor de eerste cyclo-cross in Kruiningen. Daar trok Cliff de lijn door met opnieuw een derde plaats. Thomas Bartelen werd zevende net als zijn broer Jurgen later bij de 16-plusgroep. Pal achter hem werd Renee Horians sterk achtste en diens broer André was goed voor een twintigste plaats bij de 40-plussers net achter Edgar van Meer. De Nederlandse clubkampioenschappen rondom het Lauwersmeer vormen jaarlijks de afsluiting van het wegseizoen. Het Team van Willebrord Wil Vooruit met Corné Hagenaars werd 15e in 53.27 minuten. Dan was in Landgraaf het Nederlands kampioenschap wegwedstrijd voor tandems. Temidden van grote namen, die eerder aan de Paralympics in Londen meededen, weerden Perry en Sven Megens zich knap met een zesde plaats.

In de beroemde 29e Hart van Brabantloop – een estafetteloop over 105 kilometer in en rondom Tilburg – is AVO’83 trouw van de partij met een team. Dit keer resulteerde dat in een 13e plaats in 7.16.54. Wie precies van de Gastelaren in het team zaten, is niet bekend. Voor Janne en Roos Englebert stond de landelijke e-on competitie in De Stok op het programma. Roos werd tiende op de 50 meter vrij in 36,11 en achtste op de 100 wissel in 1.32,09. Janne zwom naar twee zesde plaatsen op de 50 en 100 wissel in respectievelijk 34,25 en 1.27,86. Tenslotte nog vermelden de geslaagde apotheose van Col Sensation met een benefietmiddag voor Rien Lazaroms waar zoon William gehuldigd werd voor zijn superprestatie: drie keer de Mont Ventoux op. Uit naam van zijn dit jaar overleden vader. Troost putten uit sport. Gastelse atleten weten hoe dat kan.