Gastelse atleten onderweg (296)

Zoals veel wielerliefhebbers ging ook de familie De Peijper het voorbij weekend naar Limburg om getuige te zijn van de spannende wedstrijden om de wereldtitels wielrennen. Zoon Cliff nam zijn fiets mee voor wat nuttige trainingskilometers in de Limburgse heuvels en ontdekte dat er op zondag een afwachtingswedstrijd voor de jeugd wat op een deel van het WK-parcours in Heerlen. Cliff pakte de fiets, stond aan de start en werd in een sterk bezette jeugdrace prompt uitstekend derde. Bijna waren de camera’s van de NOS nog op deze jonge Gastelse coureur gericht. Een mooie afsluiting van het wegseizoen was niet denkbaar.

foto3

 

We blijven bij het fietsen, want na Col Sensation kwam een verslag binnen van Jac Bastiaanse, supporter van zoon Gijs en van iedereen, die de Mont Ventoux 1 of meerdere keren op klauterde. Hierbij een samenvatting van hun ervaringen.

De Kaaimannen en Team Doelbewust waren er na maanden voorbereiding klaar voor: 15 september moest het gebeuren. Fietsend ,lopend, wandelend desnoods kruipend de Mont Ventoux één,twee of driemaal bedwingen op één dag. Om 4.15 uur rijdt de bus voor de deelnemers van Cinglé (3x de Ventoux!) al voor. In het pikkedonker vertrekken zij om half zes. Een half uur later gaan Gijs Bastiaanse, Niels de Bruijn en Wilfried Aanraad van start.  Een andere bekende Gastelaar, Jean-Pierre Oomen, gaat samen met zijn hond wandelend omhoog. Hij had enorm bekijks. Na een relatief makkelijke aanloop van 4 km. volgt een zwaar stuk door het bos tegen 10 procent met nergens maar een stukje waar het zou afvlakken. En dan nog de laatste 6 km. door het beruchte maanlandschap na Chalet Reynard.

Op de top stond Mels Lambregts,die al om half zes waren vertokken  ingepakt in de folie. Toch behoorlijk fris daarboven zeker als je daar een half uur staat te wachten. Die jongens gauw in de warme auto gezet. Vlot klimmend meldde Gijs zich aan de top .Ook in de auto gewacht op Niels om samen aan de afdaling te beginnen naar Malaucène een goed lopende brede afdaling. Met de auto de afdaling genomen en benden weer snel terug naar boven. In de klim de om half zes gestarte Gastelaar Tim Egelmeers nog voorzien van een bidon energiedrank .Weer terug boven diverse deelnemers waaronder oud-prof Theo Appeldoorn kunnen helpen met drank  en een warme auto.  Intussen werd warmer en warmer tot zelfs 23 graden bij Chalet, 6 kilometer onder de top.  Wind was gelukkig matig op de tweede klim van 21,9 km met stijgingspercentage van 7,8 %. Kennelijk onder de indruk van zoveel Westbrabants enthousiasme en energie. Riskant was het wel met een gelijktijdige toertocht van Franse rallyauto’s, die toererend passeerden.  De berg is open voor al het verkeer Gijs en Niels daalden naar Sault om voor de derde keer te gaan klimmen: nu 26 kilometer en onder de indruk van het Tom Simpson-monument. Chalet Reynard werd intussen een reünie van sportieve Gastelaren en Roosendalers. Op de afsluitende barbecue beloofde de Franse burgemeester ook mee te fietsen en in Roosendaal Een groot compliment voor de zichtbaar gelukkige Frank van Akkeren met al zijn medewerkers voor de perfecte organisatie. Hulde aan de eerste Gastelse ColSensationgangers:  Niels, Gijs, William, René , Wilfried, Sifra, Jean-Pierre,Tim, Eric en Corné. Met z’n allen goed voor zo’n 200.000 euro voor het KWF!