Gastelse atleten onderweg (290)

OUD GASTEL – De Spelen zijn voorbij, lang leve de Spelen. Vier jaar hebben ook onze Gastelse atleten nu de tijd om te trainen voor Rio. Dus zwemmers als Marijn van Zundert, Coen en Bas de Bruijn, wielrenners als Corné Hagenaars, Anouk Rockx of de gebroeders Bartelen, hardlopers als Tim Egelmeers en triatleten als Niels de Bruijn en Max Donkersloot mogen alvast gaan dromen van een Olympische toekomst. Soms komen dromen uit.helvandepin

Op de dinsdag dat de triatleten in het Londense Hyde Park acteerden stond Wouwse Plantage weer op z’n kop voor de Hel van de Pin. Marjan de Wild is er trouw deelnemer en stoof als snelste door het koolasbaantje. Ze won bij de dames open klasse in 20.26 da’s met een gemiddelde van dertig in het uur. De Hel van de Pin is spektakel op racefietsen zonder hangsturen of andere hulpmiddelen.  De benen moeten het hem doen.

Een ander spektakel waren de Europese kampioenschappen halve Ironman triathlon in het Duitse Wiesbaden met Christian van Caam aan de start. Hij heeft op de lange termijn een hele triathlon als doel en koos voor deze ijzersterk bezette wedstrijd. Hij werd 418e op een totaal deelnemersveld van bijna 2000 (!) triatleten uit heel Europa. Zijn eindtijd: 5.29.51 uur. Christian opende sterk met een 138e zwemtijd, kreeg wat terugslag bij het fietsen, maar haalde weer menig atleet in op de goed gelopen halve marathon. In zijn leeftijdsgroep 30-34 jarigen was de grote trio-triathlonpromotor goed voor een 69e plaats, Van de 37 Nederlanders was Christian de veertiende beste. De allerbeste was overigens oud-plaatsgenoot Erik-Simon Strijk, goed voor een 20e plaats in 4.26.17.

In de kwart triathlon van Deil behaalde Annette de Bot een fraaie vierde plaats na pas als tiende uit het water te zijn gestapt. Annette was weer een van de betere fietsers en dat resulteerde in plaats vier, tweede veterane, in een tijd van 2.30.20 uur.

Hardlopen deed Adrie van Bavel opnieuw in Zeeland. Bij de vierde Aemstie Run finishte hij derde op de 5 kilometer in 23.27, op de Strandloop van Ouddorp was hij 21e op de 4,5 kilometer in 20.08. In Olympisch Engeland reden de broers Bierkens nog een koers. In Perranporth, Cornwall werd Tim winnaar en finishte Luuk in de dichte mist als tweede.

In de post-Olympische koers van Marianne Vos in Etten-Leur reed Anouk Rockx naar een schitterende elfde plaats na daags tevoren al 18e te zijn geworden in Berkel en Rodenrijs. Zus Simone werd daar 34e. In Zevenbergen, in het voorprogramma van het andere prof-omnium werd Corné Hagenaars negentiende amateur. Cliff de Peijper scoorde een vijfde plaats in Schoondijke en Simone Rockx elfde in Zingen (B). De klimtochten volgen elkaar ook snel op. Na Alpe d’Huzes volgde de Stelvio Challenge op de dag van de Gastelse triathlon, daarna La Marmotte en op 15 september volgt dan Col Sensation met de beklimming van de Mont Ventoux met veel Gastelaren. Daarover later meer. Wie dat de ver weg vindt, kan zondag terecht op de Rijzende Weg in Woensdrecht voor een nieuwe ‘goede-doel-klim’ op Westbrabantse bodem.

De aankondiging van de Hoevense Polderloop kwam een week te vroeg. Het is uiteraard altijd de derde dinsdag van augustus te doen. Zaterdag 18 augustus doet Gerbert van den Biggelaar mee aan het NK triathlon in Veenendaal en zijn de meeste Toga-atleten actief op de wedstrijd in Kamperland.