Gastelse atleten onderweg (261)

In januari zijn het vooral de bossen waar de duursporters zich begeven. Afgelopen zondag was dat in Visdonk voor de Thor-cross en over de glooiende weilanden rondom Hoogerheide voor de finale van de wereldbeker veldrijden. Een aantal Gastelaren roerden zich daar wederom.

Voor de grootste verrassing zorgde Bernard Heshof. Sinds de 10 kilometer van Rucphen had hij geen wedstrijden meer gedaan, het hele cross-seizoen ging aan hem voorbij. Maar voor zijn eigen club wilde hij de Thor-cross niet laten schieten. Toegegeven, de tegenstand was minder dan voorgaande jaren, maar de winst was niet minder verdiend. Bernard werd derde in totaal en snelste bij de masters 35 met twee minuten voorsprong op Marlon Deijkers. Echt in de problemen was Bernard niet geweest, maar het verraste hem wel dat het zo goed ging. Wel alle crossen deed Ad Verheijen. Soms op het podium, soms net er naast. Zoals in Roosendaal, waar hij vierde werd. Podium nog wel voor eerstejaars seniore Anne van Alphen en prima prestaties van de Gastelse Thorjeugd.

De uitslagen van de 46e Thor-cross Roosendaal: 10,5 kilometer: M35: 1.Bernard Heshof 41.23 (3e over-all), 9 kilometer: M45: 4.Ad Verheijen 35.59, 6 kilometer: Dames: 3.Anne van Alphen 29.08, 4.Maartje van de Lindeloof 30.52, JuniorenD: 4.Cecilia Bosman 7.26, 5.Demi Buiks 7.52, A-pupillen: 5.Dani Bosman 4.24, B-pupillen: 3.Roan Knobel, C-pupillen: 5.Rikke Knobel, Recreanten: 18.Wim van Hees 33.55.

Twee grote veldritten in de regio. Rucphen is nog in opkomst, Hoogerheide staat al jaren aan de mondiale top. Ditmaal met de finale van de Wereldbeker. Op zaterdag reden de junioren en daar presteerde Jurgen Bartelen bijzonder goed met een 23e plaats. Zijn oudere broer Thomas werd in dezelfde startgroep 32e. Zij mochten het genoegen smaken in deze topsportambiance te mogen acteren in – op dat moment – natte omstandigheden. Zondag bij de ‘grote cross’ werkte het weer prima mee en was Hoogerheide weer even wielergemeente van Nederland.

Corné Hagenaars spande zich net als Edith Moerenhout-Klep in voor het goede doel. Ze deden mee aan een grote spinning-marathon in Den Enghel in Bergen op Zoom om geld in te zamelen voor het Roparunteam The Runners. De Roparun gaat dit jaar zowel in Parijs als in Hamburg van start. ’t Veerke doet nog altijd pogingen om de estafettemarathon via Steenbergen door Oud Gastel te krijgen. Wordt vervolgd.

Voor de jaaroverzichten van de Gastelse atleten over 2011 was vanwege de voorbereidingen op de kwis nog geen tijd, wel wordt op zaterdagavond in ’t Hart van Gastel de nieuwe Hall of Fame gelanceerd met alle prestaties vanaf 1980 tot nu erin verwerkt.

De afgelopen week nam Gastel afscheid van Willem Dam. De 91-jarige Willem was het toonbeeld van een contente, actieve mens. Hij was menigmaal de oudste wandelaar op de Gastelse vierdaagse en was ook enkele jaren de oudste vrijwilliger bij de triathlon. Zijn familie sterkte toegewenst.

Goed nieuws van Veerke-sponsor Ronnie Lazaroms, die vader is geworden van een prachtige zoon Luca. Zaterdag tijdens de 2e Pop- en Sportkwis zal Ronnie als deelnemer de eerste foto’s van zijn spruit vertonen.

De kwis is met 33 teams helemaal vol. Vanaf 20.00 uur strijden deze ploegen bestaande uit vijf personen om de nieuwe Veerke-bokaal. Met beeld- en geluidsfragmenten, live-muziek en een presentatie van het Alpe d’Huzes-project door Paul Musters zit de kwisavond weer goed gevuld. Publiek is uiteraard welkom.