Gastelse atleten onderweg (255)

Meestal houden de Gastelse atleten zich een week voor een Veerke-evenement rustig. Stukje psychologische oorlogsvoering wellicht. De tegenstander in onzekerheid laten. Een paar dagen vóór de Pekkercross waren niet dus niet veel atleten actief. Dat zal aanstaande zondag bij het scouting gebouw wel anders zijn. Slechts één Gastelaar heeft zich moeten afmelden: Bernard Heshof kan het dit keer niet combineren met de kerstmarkt. Met zijn winkel ontvangt hij niemand minder dan kinderboekenheld Geronimo Stilton in ’t Veerhuis.

jurgenbartelen

Bernard is dertienvoudig Gastels kampioen, dit jaar komen dus anderen in aanmerking voor de crosstitel. Gerbert en Rob bijvoorbeeld. Allebei in goede vorm. Dat bewezen ze afgelopen zondag in de bossen bij Lievensberg op de Spado-cross in . Het veld was daar sterk, maar de triatleten finishten mooi in de top tien. Nog beter deden Anne en Johan het met allebei een vijfde plaats. Ook Maartje draait een lekker cross-seizoen. Uitslagen Spado-cross, Bergen op Zoom: dames 4,6 kilometer: 5.Anne van Alphen 22.23, 8.Maartje van de Lindeloof 24.09, heren 10,2 kilometer: 7.Gerbert van den Biggelaar 41.50, H45 8,4 kilometer: 5.Johan van Opstal 37.11, 22.Adrie van Bavel 49.23. De zes atleten kwamen uit voor AVO’83, AV Standdaarbuiten en Delta Sport.

Mooi, koel weer in Bergen. Mooi, modderig weer in Ossendrecht. Daar was al voor de tweede keer dit jaar een WBVC-cross. Na de veldrit voor eigen publiek hoefde de boog niet zo gespannen te staan, maar daar dacht Jurgen Bartelen anders over. Hij deed voor het eerst dit winterseizoen op een open cross. een geslaagde greep naar de winst bij de hoogste jeugdgroep de 14-15-16 jarigen. Eerder won Jurgen al wel het clubkampioenschap van zijn vereniging WV Breda. Broer Thomas won bij de seizoenstart al wel enkele keren. In het modderbad van Ossendrecht werd hij zondag derde met pal achter hem Cliff de Peijper op vier. De familie Bierkens voelt zich wat minder thuis op het circuit. Tim werd tiende, Luuk twaalfde en vader Peter bij de veteranen 25e.

In het zwembad van Waalwijk zwommen de Engleberts de tweede Speedowedstrijd. Voor Roos werd het een prachtwedstrijd. Ze won zowel de 100 rugslag als 100 vrije slag in respectievelijk 1.34,96 en 1.23,18. Broer Janne werd vierde op de 50 vlinder in 47,10 en 7e op de 100 school in 1.58,03. Triathlonspecialisten Niels de Bruijn en Frie Verstraten gingen als begeleiders mee.

Het weekeind was in Gastel zelf vooral muzikaal getint en dat kwam goed uit voor de werving van quizteams. In de Gastelse kerk ging Gastels Fanfare op de Britse toer en bij Gastels Sfeer waren bluesklanken te horen. Het leverde vier quizteams op, zodat nu nog acht vijftallen voor de Pop- en Sportquiz van 28 januari zich kunnen melden. Aanstaand weekend de 27e Pekkercross. Daarover elders meer  of op de website www.tveerke.nl