Gastelse Atleten Onderweg 228

Nieuwe evenementen doen het goed. Volgende week de Brabantse Wal Marathon met ruim 500 deelnemers en afgelopen zaterdag de eerste Koos Moerenhout Classic vanuit Steenbergen. Een beetje Gastels is de toertocht wel natuurlijk met Koos’ eega Edith uit ons dorp. Alles was uitstekend voor elkaar in Steenbergen, in Achthuizen de geboorteplaats van Koos en langs de route. De meeste Gastelaren kozen voor de 125 kilometer. Liefst 29 plaatsgenoten volbrachten de tocht, daarmee werd Gastel in het plaatsenklassement gedeeld zesde. Dit zijn de coureurs, die de primeur meemaakten en nu in een schitterend KMC-wielershirt rondrijden en daarmee waarschijnlijk zullen pronken tijdens de Gastelse trio-triathlon: Wilbert van As, Tonnie Bastiaanse, Marco van den Bergh, Annette de Bot, Toine Brok, Lodewijk Brouwers, Corné Doomen, Pim Hermans, Luc Hoevenaars, Frank Hopstaken, Ad de Jong, Rudolf de Jong, Edwin Jongeneelen, André Klep, André Kruf, William Lazaroms, Marc Linders, René Lockefeir, Stefan Maanders, Wil Mathijssen, Henk Musters, Jan Pluijgers, Wijp van der Ree, Henny Rovers, André Schoonen, Danker Smallegange, Ron Wierikx, Marjan en Toine de Wild en Carina en Martien van Zundert. Uit Stampersgat kwamen dan nog Peter van Caam en Court Cameron.

Voor de snelle jongens en meisjes was op een doordeweekse avond het districtskampioenschap tijdrijden in Prinsenbeek. Vijf Gastelaren, die zich stuk voor stuk de top vijftien in fietsten. Henny Rovers was het dichts bij de overwinning. Hij werd in de sportklasse tweede in 17.40 (44 in het uur!), dat belooft veel voor de trio-triathlon. Anouk en Simone Rockx werden allebei vijfde in hun groepen vrouwen en nieuwelingen. 20.32 voor Simone, 30.11 op het langere parcours voor Anouk. Corné Hagenaars heeft een druk programma, nu weer werd hij achtste in 17.56. Tenslotte Dré Klep tussen veel jongere concurrenten: 14e in 30.15 uur (gemiddelde 38 in het uur). Ver van huis reden de jeugdrenners in Valkenburg. Tim Bierkens werd elfde in de kopgroep. Zondag waren de broers in Rotterdam. Zowel Luuk als Tim eindigden als negende in een veld van 45 man. Een week eerder was er in Spijkenisse een podiumplaats voor Tim (derde). In Bleiswijk werd hij vijfde en Luuk vijftiende.  In Puttershoek reed Thomas Bartelen een avondwedstrijd, hij werd elfde. Cliff de Peijper deed ook een dubbel: negende in Puttershoek en zevende in Rotterdam. In Ginneken was Corné Hagenaars achtste. Sven en Perry reden in Hoogerheide en Axel naar een tweede en in Breda Haagpoort naar een derde plaats. Op de BWF-kampioenschappen in Blauwe Kei Breda werd Wil Buurstee negende.

In Sprundel werd het Rondje Sprundel gelopen nu ook over 10 kilometer. De Vlietloop is daarmee de laatste regionale 10 Engelse Mijlloop geworden. Ad Verheijen werd keurig tweede M35 in 36.56. Ronald Englebert liep de 5 in 19.26.

Erik-Simon Strijk had weer twee uitstekende triathlonweekeinden. Eerst won hij royaal de triathlon van Ter Aar, daarna werd hij tweede op de klassieke halve van Nieuwkoop. Twee wedstrijden in de geboortestreek van Erik-Simon. In parkstad Brasschaat deden twee Gastelaren mee aan de kwart afstand. Christian van Caam kwam onder mooie weersomstandigheden als 20e senior binnen in 2.06.57, Sjors van de Lindeloof was 71e in 2.28.29.

Komende dagen de jeugdclinic met Wim Nieuwkerk en Petra de Bruijn, de 15 kilometer van Standdaarbuiten, de Brabantse Wal marathon en de Van Goghloop te Zundert. En dan op 8 juni de Jeugdtriathlon van Oud Gastel op en rond het zwembad.