Gastelse atleten onderweg (226)

De vierde activiteit van ’t Veerke is gaande. Sinds maandag lopen weer honderden wandelliefhebbers de inmiddels 42e Avondwandelvierdaagse van Oud Gastel. Eerder al begonnen vanaf zorgcomplex Blankershof zestien mensen aan een mini-versie van de wandelvierdaagse. Ook zij lopen mee in het defilé donderdag. Of het aantal wandelaars de records breekt, staat volgende week in deze rubriek.

In het weekeinde was de wielerronde van Stampersgat. Negen uur lang wielersport van de bovenste plank en met name de wielertoekomst aan het vertrek. Daar rijden ook de meeste plaatsgenoten in mee. Succes voor eigen publiek boekte Tim Bierkens, die derde werd. In een felle koers waarin het tempo steeds hoog lag, haalde Tim iedereen steeds weer terug. Zijn beste resultaat tot dusverre dit seizoen. Eerder die ochtend had broer Luuk ook al het thuisvoordeel uitgebuit door sterk vijfde te worden. Ook de Gastelse jeugdrenners waren in topvorm: Cliff de Peijper was beter dan ooit en werd zesde en ook Thomas Bartelen sleepte een top tienklassering in de wacht: zevende. Tussen de jeugdseries door vlamden Perry en Sven Megens in de ID-koers resulterend in een dikverdiende zege. In het omvangrijke nieuwelingenpeleton kwam veldritspecialist Jurgen Bartelen als 52e over de meet. Simone Rockx werd 19e bij de nieuwelingen meisjes en aan het eind van de lange wielerdag spurtte Corné Hagenaars naar een 17e plaats. Veel publiek, goede sfeer en nog altijd een van de mooiste parkoersen. Dat was de jeugdwielerronde van Stampersgat beslist. Zeges waren er in de hogere klasses voor Rebecca Talen, Marjolein van ’t Geloof en Nino Honigh. De BWF-coureurs zijn regelmatig in Breda-Moleneind te zien. Op Moederdag werd Henny Rovers vijfde bij de 50-plussers.

Twee Gastelaren op de Terheijdenloop, die toevallig allebei achtste werden. Adrie van Bavel deed dat op de 5 kilometer in 21.59. Carla Romme op de tien in 55.43. In de Kaatsheuvelse Pleinloop werd Frank Wouters vijfde in 33.41.

De UT-triathlon in Enschede betekende de terugkeer van Gerbert van den Biggelaar op de driekamp. Hij deed mee in zijn team Davilex. De winnende formatie won de ploegentriathlon en op de individuele sprint-triathlon werd Gerbert vijfde in 21.53. Eindtijd van het team was 1.36.14. Gezien het sterke veld mag hij constateren dat de sleutelbeenbreuk geheel overwonnen is.

Nog even terug naar 30 april. In de Vlietloop uitslagenlijst stond een verkeerde voornaam. Daar moest staan Geriejan Rockx. En de uitslagen van de Oranje Survival-run Steenbergen waren nog niet vermeld. Hierbij alsnog:  27.Marcel Hopmans 3.11.26. Veel voetbalbeslissingen afgelopen weekeinde ook. Voor SC Gastel al de zekerheid van behoud derde klasse, De Schutters moet de nacompetitie afwachten.

Deze woensdag is de Pagnevaartloop van Oudenbosch, de vijfde wedstrijd in het West Brabant Loop Circuit. In het weekeinde is het jaarlijkse triathlonuitje van Toga. Dit keer niet in Zwitserland, maar de sfeervolle stadstriathlon van Weert. Het team reist vrijdag af naar Limburg. Uiteraard is Weert de opmaat voor de eigen Verwer & Janssentriathlon in Gastel. De inschrijvingen gaan nu trouwens heel hard. Ruim 230 aanmeldingen inmiddels. Via de website www.tveerke.nl kan het nog steeds.