Gastelse atleten onderweg

Nog even terugkomen op de Hobbeldebobbelloop, want in de Zeeuwse kranten meldt Gerbert van den Biggelaar dat hij ondanks zijn tien (!) nationale tri- en duathlontitels deze loop over de duinen bij Zoutelande met trappen en andere obstakels als de zwaarste loop die hij ooit heeft gedaan, ervaarde. In het triathlonmagazine staat deze maand een mooi interview met Erik-Simon Strijk, die zijn droom – de Ironman van Hawaii – dichterbij ziet komen.

Actuele wedstrijduitslagen dan. De spikes van de Gastelaren zijn nog lang niet allemaal uit het vet. In Zevenbergen bij de Oude Stortloop waren bijvoorbeeld maar twee plaatsgenoten actief. Wendy Deijkers hoort er weer helemaal bij. Nu finishte ze als derde dame in 19.42. Een zwaar parcours (Groene Ster wil graag de Pekkercross evenaren!) en dat over 4,5 kilometer. Ze zeggen wel eens dat jonge moeders zo mogelijk nog harder gaan lopen: Wendy is misschien het bewijs.

Bij de A-juniores verdedigde Anne van Alphen haar titel, maar trof ze een rivale die net even wat harder over de oude vuilnisbelt langs Dikkendijk tegen de A17 aan. Anne legde de 3 kilometer af in 13.56 minuten. Met nog drie weken te gaan voor Pekkercross zal de veldloopkoorts wel toenemen. Bijvoorbeeld aanstaand weekeinde al als ‘ons parcours’ gebruikt gaat worden voor de allereerste veldrit in Gastel. Het Stampersgatse wielercomité tekent voor de organisatie en het belooft ongetwijfeld een festijn te worden met tientallen crossertjes. Zondag waren ze allemaal nog samen in Woensdrecht langs de flanken van de Brabantse Wal. Voor de Gastelse crossers was dit de generale repetitie voor 5 december. Geen podiumplaatsen dit maal wel twee keer vijfde: Tim Bierkens bij de elfjarigen en Thomas Bartelen een jaartje ouder. In die groep was Cliff de Peijper goed voor de elfde plaats. Jurgen Bartelen eindigde in de sterk bezette groep 14/15/16 jaar als een van de jongere mannen knap zesde. Mitchell Jonkers vindt zijn draai ook steeds beter en werd 17e. Luuk Bierkens pakte ook een mooie positie in de middenmoot: elfde. Dan de senioren met René Horians op een zestiende plaats en bij de veteranen Peter Bierkens als achttiende. Of Peter aanstaande zondag ook zal meedoen naast het organiseren, valt nog te bezien. In ieder geval wensen wij van ’t Veerke de organisatie veel succes.

U merkt dat er steeds vaker ’t Veerke staat. Dat klopt, want we hebben onlangs in de bestuursvergadering besloten die lange titel Werkgroep Sport voortaan weg te laten. Zo komt de ware naam bovendrijven. Voor de 26e Pekkercross kunt u al volop inschrijven. Voor de 27e Verwer en Janssentriathlon ook trouwens. Zie www.tveerke.nl Felicitaties aan deelnemers/ondernemers René de Peinder en Rosemarie Verstraten, die respectievelijk 1 en 12,5 jaar hun winkels in het Gastelse runnen. Ga zo door! Volgende week kloppen de kinderhartjes van de veldcrossers sneller op de veldrit aan de surfvijver.  En her en der zijn de bekende Taai-taailopen.

Waar we ook naar op zoek zijn, zijn meer actiefoto’s van onze Gastelse atleten. U kunt ze mailen naar info@tveerke.nl