Gastelse atleten onderweg (202)

Cliff de Peijper in actie op de loodzware veldrit in Oud Gastel

De Pekkercross was al een zwaar evenement voor hardlopers, we hebben er nu qua kaliber ook een wielrennend broertje bij gekregen. De jeugdwielercross van afgelopen zondag werd door volgers langs de kant al als ‘net zo waar als de Hel van ‘63’ ervaren. Zaterdag verzette de organisatie nog bergen werk om het parcours deels sneeuwvrij op orde te krijgen. Zondag was het allemaal weg, wat bleef waren plassen vol ijswater. De deelnemertjes kregen het koude opspattende water over het hele lijf en kwamen doorwekt van de fiets. Gaandeweg werd het parcours één zuigende modderpoel. Tekenend voor het karakter van deze bikkels was dat er van de 160 gestarte renners, maar een enkeling is uitgevallen. De dijkjes, waar ook de Pekkercrossers over twee weken omhoog gaan waren fietsend niet te nemen. Zelfs de grootste crossfanaat vond het zwaarder dan ooit.

In al dit geweld hielden onze renners zich prima staande met als beloning een derde plaats voor Jurgen Bartelen. In dezelfde groep 14-jarigen weerde Mitchel Jonkers zich kranig met een elfde plaats, zijn beste klassering tot dusverre. Bij de 12-jarigen reed Thomas Bartelen een sterke koers resulterend in een vijfde plaats. Ook daar een elfde plaats, nu voor Cliff de Peijper. De broers Luuk en Tim Bierkens beten het spits af met respectievelijk keurige zevende en zesde plaatsen. En dan nog de senioren met René Horians als elfde over de meet en crossdebutant Corné Hagenaars keurig vijftiende. Bij de veteranen had medeorganisator Peter Bierkens nog genoeg puf over om veertiende te worden. Hulde Peter, ook aan jouw collega-organisatoren voor de prima debuutwedstrijd. Een veldrit in Oud Gastel, waarover nog lang zal worden nagesproken.

De dagwinnaars: Niels Ceulemans (Bel, 6), Shirin van Anrooij (Kapelle, 7), Robbert Rasenberg (Terheijden, 8), Bertje Hermans (Bel, 9), Witse van Rillaer (Bel, 10), Polle van Rijsbergen (Etten-Leur, 11), Brent Aerts (Bel, 12), Sieben Wouters (Zundert, 14), Ad Bernaerts (Baarle Nassau, 45+), Marco Minnaard (Wemeldinge, senioren), Marjolein Claessen (Hoeven, dames). Veel andere evenementen, sinterklaaslopen onder andere, werden afgelast. De veldrit ging gelukkig wel door. De grasmat mag zich nu een beetje herstellen tot aan de Pekkercross over anderhalve week.

De Nederlandse zwemkampioenschappen korte baan in het Amsterdamse Sloterparkbad kwamen voor Marijn van Zundert eigenlijk te vroeg. Nog niet in topvorm en bovendien net verhuisd naar het grote Amsterdam en die topzwemclub De Dolfijn waren Marijns verwachtingen niet al te hoog gespannen. Hoe het ook zij, hij zwemt wel tussen de nationale top mee en daar rolde een 17e plaats op de 200 meter schoolslag in 2.32,66, een 20e plaats op de 100 schoolslag in 1.07,15 en een 21e op de 50 schoolslag in 30,55. Op die laatste afstand was hij wel de nummer acht onder de jeugdzwemmers. Het kan de komende jaren echter alleen maar beter gaan voor deze bijzondere Gastelse atleet. Aanstaand weekeinde reizen een speaker en twee Gastelse atleten af naar Ameland voor de Adventure Run. De Bergse Spado-cross is zondag. Meer nieuws over de Pekkercross elders in De Bode.