In het Belgische Eupen, een plaats in de Voerstreek heeft Gerbert van den Biggelaar voor een sensatie gezorgd door meteen zijn eerste halve triathlon op zijn naam te schrijven. Gerbert kwam als tweede uit het water achter Terrence Olana, maar haalde hem al snel op de fiets in. Op zijn beurt werd Gerbert weer gepasseerd door de Belg Koen de Weerdt. De spanning in de wedstrijd bleef groot, want hoewel Gerbert zijn rivaal bij het lopen weer passeerde waren de onderlinge verschillen klein. Na 4.06.09 uur sporten kwam Gerbert als winnaar over de streep, een geweldige stimulans voor onze Gastelaar op weg naar nog meer lange afstandswedstrijden. En meteen zijn grootste zege ooit.

De wielercriteria na de Tour zijn volop in gang: Boxmeer, Stiphout, Chaam, Wateringen, Heerlen, Draai van de Kaai. Iedereen kan het rijtje opdreunen. In de Acht van Chaam waren twee Gastelse coureurs actief. Ruud Zijlmans eindigde 58e en Corné Hagenaars was 29e nieuweling. Ook zij proefden weer dat speciale sfeertje van deze klassieker. Aan de Volksronde in Roosendaal neemt Ad Tak al jaren deel, opmerkelijk was dat na jaren afwezigheid ook Jan Jonkers de koersfiets weer ter hand genomen had. Dat past misschien leuk bij de plannen, die we volgend jaar met de triathlon hebben om zoveel mogelijk oud-sporters mee te laten doen aan hetzij de sprint afstand, hetzij de trio-triathlon. Zelf waren de vrienden van ’t Veerke trouwens ook nog actief op het jeu de boulestoernooi bij ’t Veerhuis, waar we met Frank, Arthur, Toon en Wim een verdienstelijke vierde (!) plaats in de poule bereikten. Ook in de Hel van de Pin koersten enkele Gastelse renners mee, maar daarover later.

De uitslagen van de trio-triathlon nemen we verspreid mee over de zomerweken. Deze week de Gastelse teams vanaf 11 tot en met 30: 11.Benelux met Kees de Ridder, Ronald van Hemelrijck en Ralf Voorbraak 1.12.04, 12.Bets van de Lindeloof, Rene Lockefeir en Peter Rockx 1.12.29, 13.Best of the Rest met Bas Bierkens, Coert Doomen en Youri Raaijmakers in 1.12.54, 15.Vierschaer in 1.14.13, 16.Ouders van Joannesschool met Koen van Elteren, Rene Horians en Marion Verstraten in 1.14.21, 17.Daantjes 1 met Anton Danen, Remko Dierks en Rinie Danen in 1.15.43, 19.Komt er aan met Gerrie Hereijgers, John Linders en Adrie Rockx in 1.16.01, 21.Bosmannen met Johan, Thomas en Jeroen Bossers in 1.16.40, 22.Opa mee z’n Oomzeggers met de nestor van het veld Janus Oerlemans (74 lentes jong volgend jaar voor zijn 15e deelname!), Kees Oerlemans en Tim Taylor in 1.16.45, 23.Body Active met Kees Bastiaansen, Peter Wouda en Nel Uildriks in 1.16.47, 24.Top 10 met Joost Ossenblok, Koen Struijs en Gertjan Bruurs in 1.16.59, 25.De Heijstekjes met vader en Veerkevriend Herman en zonen Janko en Joey Heijstek in 1.17.04, 26.Twee Puiten en un Assiebak met Amy Balemans, Jack van Weijgert en Koen van der Straten in 1.17.50, 27.De Tobbers met Peter Vergouwen, Jack Rijsdijk en Amber Vergouwen in 1.18.12, 29.Van Zuilichem 2 met Katrien Olaerts, Frank Toren en Dries van Biesen in 1.18.44, 30.Zoef Zoef met Silvia en Ed van Dongen en Joyce Vulders 1.18.53. Volgende week de volgende helft.

Het is voor de atleten verder een vrij rustige periode, een aantal atleten is actief over de landsgrenzen maar dat horen we dan bij terugkeer weer wel. Eerste verzamelpunt van hardlopend West-Brabant is op dinsdag 17 augustus de Polderloop in Hoeven.