Gastelse atleten onderweg (185)

De zomerstand is overal ingezet. Hardlopers wachten op de Polderloop in Hoeven (dinsdag 17 augustus), triatleten moeten de grens over voor hun wedstrijden. Gerbert van den Biggelaar is de eerste van hen, die weer in actie komt. Niet in Antwerpen overigens, maar op de halve triathlon van Eupen in de Belgische voerstreek aanstaande zondag. En wielrenners hebben drie weken naar de Tour gekeken en pakken nu de draad weer op in de criteria.

 

Toch was het ook niet helemaal stil met de hardfietsers. In Wouwse Plantage was een BWF-koers en daar toonde Henny Rovers aan dat zijn snelheid tijdens de trio-triathlon zich ook uitbetaald in een koers. Henny won de race overtuigend. Dré Klep, die binnenkort zijn schoonzoon Koos Moerenhout veel vaker te zien krijgt, eindigde op een 27e plaats. In de BWF-groep tot 50 jaar een nieuwkomer uit ons dorp: Joey Christianen debuteerde met een 38e plaats in het peleton.

Eigenlijk waren de voorbije week vooral de wandelaars actief. Eerst in Apeldoorn, vervolgens in Nijmegen op The Walk of the World, de 97e editie. In tegenstelling tot veel sportevenementen is via de deelnemerslijsten van de Nijmeegse organisatie niet te herleiden waar de wandelaars vandaan komen. Dus weten we nooit precies wie van onze plaatsgenoten de Nijmeegse vierdaagse tot een goed einde hebben gebracht. We weten dat Gerard Houthuizen, Elly en Roy van Dorst, Liesbeth Moerland en Kees, Koen, Sjors en Jeanne van de Straten weer de wandelschoenen hebben aangetrokken. Bij AVO hebben 27 wandelaars de tocht volbracht, zo veel is zeker. Wellicht kunnen we volgende week in deze rubriek meer melden over de vierdaagse helden, want het blijft een prestatie van formaat.

Nieuws vanuit de triathlon dan. Vijfvoudig winnaar Bert Flier wordt een soort van ambassadeur van onze triathlon. Hij gaat meedenken hoe het evenement nog verder uit te bouwen en wil daar volgend jaar een serie met oud-triatleten aan toevoegen. Zij leggen een sprint triathlon af. Het gaan dan om toppers van weleer zoals Axel Koenders, Ben van Zelst, Gregor Stam, Henri Kiens, Irma Zwartkruis, Thea Sybesma, Katinka Wiltenburg, Irma Heeren maar ook regionale triatleten van vroeger: Nick Marijnissen, Jopie Withagen, Mia Wijten, Ron Vermaat en Henk Sebregts. Om er maar eens een paar te noemen. Het sporten is in dit geval maar bijzaak, het moet een soort reünie worden van een kwart eeuw triathlonsport in Nederland met Oud Gastel dus als verzamelpunt. Het betekent zeker uitstraling van de Verwer en Janssentriathlon want voor zo’n race is ook landelijke mediabelangstelling aanwezig.

Verder is de jeugdtriathlon en de grote triathlon nog de hele maand bij Halderberge TV te zien. Evenementen die onder totaal verschillende weersomstandigheden werden gehouden, zodat we nu de sneeuw hebben met de Pekkercross, de regen bij de jeugdtriathlon en de stralende zon op de triathlon. In het reusltatenoverzicht hebben we niet meer de trio-triathlon meegenomen. Dat kan altijd mooi in de zomerperiode. Eerst uit de top tien. Let op nummer zes: drie jonge talenten met triathlonpotentie. 1.De Favorieten met Gerbert van den Biggelaar en Henny Rovers in 57.38, 4.Trio Talentvol met Jurgen Danen en Piet Oomen 1.07.53, 5.Team Musters met Rob, Henk en Paul Musters 1.09.41, 6.De Jonkies met Rhinaldo Rockx, Jurgen Bartelen en Mitchel Jonkers 1.10.38, 8.SC Gastel 7 met Sjors van de Lindeloof, Rob Koetsenruyter en Gijs Lauwerijssen 1.11.18. 9.Nog Ginne Naam in 1.11.22, 10.Nedrobaba met Andre Schoonen, Edwin Jongeneelen en Hans Wierikx in 1.11.56.