OUD GASTEL – Van een ijskoude winter naar het organiseren van de Zomertijdloop is voor 't Veerke maar een kleine stap. Nog deze week stond heel Nederland te bibberen van de kou, maar op 3 april is het echt gebeurd met de winter. Dan trekken we de loopschoenen aan voor wat al de grootste trainingsloop van West-Brabant wordt genoemd. Vanwege het leuke parcours, de gezellige sfeer van het op elkaar wachten tijdens het lopen en uiteindelijk de aankomst en het nakaarten in Gastel Sfeer met zomerse muziek op de achtergrond. 

zomertijdjes

Favorieten

Op de eerste woensdagavond na het verzetten van de klok staat dit recreatieve evenement altijd op de kalender. De route begint dit jaar bij Café 't Hart van Gastel gaat over de Rijpersweg door Stampersgat en via de Gastelsedijk West eindigend bij eetcafé Gastel Sfeer. Totale lengte acht kilometer. Aanvang 19.00 uur. Let wel: het is een trimloop, een trainingsloop, want de eerste vijf kilometer blijft de groep zo veel mogelijk bij elkaar. Een leuke manier om kennis te maken met de loopsport. De winnaar is niet belangrijk, degene die als laatste binnen komt ontvangt de rode lantaarn. Favorieten zijn er dus niet, maar er doen tal van toppers mee die het leuk vinden deze trimloop mee te pakken. Het mooie van de Zomertijdloop is dat hier trimmers aan mee doen, die nooit een wedstrijd lopen. Omdat ze graag een beetje in de anonimiteit sporten. En die kans krijgen ze bij de Zomertijdloop, waarvan geen uitslag wordt opgemaakt. Alleen de nummer laatst krijgt 'eeuwige roem'.

Inschrijven

Inschrijven kan ter plaatse vanaf 18.30 uur in 't Hart van Gastel. Wie daar spullen achterlaat, kan ze door de organisatie laten vervoeren naar Gastel Sfeer.

Een krappe maand later, op 30 april, is dan de Vlietloop. Voor veel atleten is de Zomertijdloop een mooie stapje richting wellicht de eerste 5 of zelfs 10 Engelse Mijl op Koninginnedag.

Vanaf 30 april barst het seizoen van 't Veerke los met achtereenvolgens de Avondwandelvierdaagse, de Tridaagse, de Jeugdtriathlon en de Verwer en Janssenstriathlon, de laatste op zaterdag 22 juni.

Kindertriathlon op vrijdag

Bijzonder voor de basisschooljeugd en middelbare scholieren is de twintigste kindertriathlon op vrijdagavond 21 juni, midzomeravond. Zwemmen in zwembad Blankershove, maar de finish op het 'echte terrein' bij het Veerhuis. Na afloop wordt daar voor alle deelnemertjes een groot feest gehouden. De eerste series gaan om 18.30 uur van start. En we eindigen vanwege het vierde lustrum met een vader-moederrace.

Meer info op www.tveerke.nl