Ter ere van zijn verjaardag een speciale GAO (Gastelse Atleten Onderweg). Voor de niet gastelaren, dit is een rubriek die Wim inmiddels 387 weken maakt, en waarin elke lokale (veelal individuele) atleet zijn prestatie kan laten vermelden.

Wim is zelf ook een atleet, alleen misschien niet direct in de meest sportieve zin van het woord. Hij hanteert de microfoon bij vele triathlons in Nederland en buitenland, en heeft daardoor in zijn hoofd een Wikipedia (Wimipedia) aan feiten, zinnig en onzinnig. Zijn gesproken en geschreven teksten puilen niet alleen uit van feitenkennis. Niet zelden raakt het mij (en vele anderen) door de enorme factor persoonlijkheid en menselijkheid die hij in z’n stukjes stopt. Mensen die je amper kent kunnen zo in een paar zinnen ineens goede bekenden lijken. Onder andere de Almere herinneringen, waarin Wim stilstaat bij een aantal markante personen en gebeurtenissen in ’s lands bekendste triathlon geven een mooi overzicht van de menselijke kant van de geschiedenis van Triathlon in Nederland. Facebook is soms ineens in 3D. De emotie spat ervan af, maar de humor ligt altijd om de hoek. Nooit standaard, altijd eigengereid.

Wim werd geboren op 29 september 1964, 50 jaar geleden waarschijnlijks Wims belangrijkste Jubileum dit jaar, maar er is meer. Wim is ook al 30 jaar bestuurslid van het tVeerke. Ooit begonnen als vervolg op Jeugd en Jongerenwerk t Veerke. Een vreemde eend tussen de gemeentelijke sportverenigingen. Eigenlijk alleen een activiteiten commissie die zich van anderen onderscheidt met de organisatie van de triathlon. Destijds in 1984 een nieuwe onbekende sport. Wim is formeel de secretaris van de vereniging, maar daarnaast doet hij veel meer.

Wim heeft alles van een creatieve geest. Altijd te laat, maar ook altijd volop ideeën, waarvan we er al veel hebben kunnen uitvoeren. Afvallers blijf je houden (als we na de triathlon nou de Rolling Stones eens laten optreden op het hoofdveld van SC Gastel). Na de vergadering altijd nog tijd voor een pilske, en niet zelden laat naar huis om nog een Gastelse Atleten Onderweg en andere persberichten eruit te gooien. Altijd uitkijken wat je zegt op zo’n avond

Wim, gefeliciteerd met je kleine 55 jaren. Of noemen ze dat een dikke 45 in journalistieke kringen?

Namens tVeerke