30e Verwer & Janssentriathlon Oud Gastel bijna grootste van Nederland!

OUD GASTEL – Een nieuwe zwemstart achter het Gastel Sfeer met een prachtige aan- en uitloopsteiger. Een fietsparcours dat met de aanwezigheid van de nog lege snelweg A4 een nieuwe dimensie krijgt en een looponderdeel dat door andere wisselzones veel beter tot zijn recht komt. Het is evenementenorganisatie 't Veerke alles aan gelegen om bij de 30e editie van de Verwer & Janssentriathlon eens flink uit te pakken. Al die vernieuwingen en verbeteringen worden komende zaterdag beloond. Dan doet een recordaantal van ruim 1000 triatleten mee aan deze uitgave. De allereerste aflevering van deze zwem-, fiets- en loopdriekamp trok in 1985 nog maar 24 deelnemers. De groei is dus explosief. Maar, zo zegt 't Veerke, de limieten zijn nu bereikt. Bovendien waren de series op 18 februari van dit jaar al vol, hetgeen voor komende jaren betekent dat atleten er nog eerder bij moeten zijn.

Airshoot 5

 

Maar eerst de komende dagen. De clinics zijn achter de rug, de tridaagse is nog bezig en woensdagavond krijgen de deelnemers een wandelroute uitgereikt. En ook het proefzwemmen zit er al op. Woensdagavond is het ladies night bij 't Veerke, donderdag een eerste opbouwdag en vrijdag wordt alles gereed gezet zodat om 18.30 uur de ruim tachtig kinderen en middelbare scholieren in zeven series te water gaan bij zwembad Blankershove en elk half uur een serie, die allen finishen bij 't Veerhuis voor. Veel deelnemers uit Gastel en Halderberge, maar ook uit Haaften, Valkenburg en Veenendaal.

Zaterdag dan de 30e Verwer & Janssentriathlon, die begint met de langste afstand de 1/3e wedstrijdtriathlon. Cora Vlot is wederom favoriete en zij gaat voor haar 500e (!) zege, titelverdedigster Sandra Wassink komt het haar lastig maken. Bij de mannen doen Cesar Beilo, Chris Brands, Bart Candel, Gerbert van den Biggelaar, Roeland Smits, Richard de Groot, Martijn Boot en Terheijden-winnaar Rene Vosters een gooi naar de overwinning. De altijd spectaculaire start van de 150 triatleten is om 9.00 uur. Om 10.10 uur gaan de sprinters met o.m. Rob en Paul Musters en waterpoloster Noeki Klein te water. Om 11 uur is het de beurt aan de kwart specialisten met veel Toga-atleten en dan start meteen daarna om 11.10 en 11.15 uur de Ampex 1e Divisie met teams uit werkelijk het hele land en met grote namen in hun midden als Niels Esmeijer, Guido Gosselink, Cees Colijn, Rick Nijhoving, Simone Hakenberg, Andrea Jochems en Martine van Aalst.

En – last but not least – de trio-triathlon om 14.30 uur, waarvoor zich inmiddels een absoluut record van 124 trio's heeft aangemeld. Daarmee komt de teller van het aantal atleten dat zaterdag in en rond Oud Gastel zwemt, fietst en loopt dik over de 1000 heen. Daarmee is de wedstrijd na Almere en Holten de grootste in Nederland.

Publiek is welkom langs het parcours om een glimp op te vangen van de sporters, die vanaf 11 uur gaan finishen op het Wim van den Broek-plantsoen voor het Veerhuis. Daar is de hele dag muziek, er is een live-stream op groot scherm en er zijn kramen. Op internet is de wedstrijd voor het eerste live te volgen via www.tveerke.nl

In de middaguren zijn de vele prijsuitreikingen en de dag eindigt met een massale barbecue voor alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors.