Het enthousiasme van bijna 25 kinderen, die mee gaan doen aan de jeugdtriathlon op vrijdagavond 21 juni was vorige week niet te stuiten. Zij namen deel aan de eerste clinic, die gegeven werd door Yvonne Appelboom en Hans Godschalk, bestuursleden van 't Veerke.

jeugdtraining

De trainingen werken aanstekelijk, want komende woensdag 5 juni worden nog meer kinderen verwacht. Dan krijgen zij vanaf zwembad Blankershove een fiets- en koppeltraining aangeboden. De kennis van dat moment brengt de kinderen ongetwijfeld verder in de jeugdtriathlon, die 's avonds vanaf 18.30 uur het sportspektakel opent. De kinderen zwemmen dan 125 meter, fietsen 5 kilometer en lopen 800 meter. Bij de clinics word dat aardig nagebootst. Kinderen, die nog mee willen doen, melden zich om 18.30 uur bij het zwembad. De derde en laatste clinic is op woensdag 12 juni, wederom om 18.30 uur. Dan staat het lopen centraal. Naar verwachting doen zo'n 100 kinderen mee aan de jeugdtriathlon.

In zwembad Blankershove begint vrijdagavond een spektakelstuk van de bovenste plank. Temidden van de vele acties ten bate van het Glazen Huis oftewel het Gastels zwembad dragen ook 't Veerke en TOGA hun steentje bij. De organisatoren houden vanaf 23.00 uur een nachttriathlon. Bedoeld voor jong en oud, snelle en minder snelle, Gastelaren en niet-Gastelaren. Eerst wordt tien minuten (ongeacht de afstand) gezwommen in Blankershove, waar het allemaal om draait. Dan gaan drie groepen/peletons op de fiets met verlichte lampjes op weg voor een fietsrit van 12 kilometer. En tenslotte lopen de deelnemers nog (maximaal) vier rondjes van een kilometer door het dorpshart, maar vooral voorbij het Glazen Huis met de zes ondernemers. Er wordt heel veel publiek verwacht, televisie is aanwezig. Dus het wordt een daverend weekend Gastel op z'n best.