Afgelopen zaterdag is er de generale repetitie geweest bij het Gastel Sfeer met alle teams van Rennen voor Twee onder leiding van Paul Musters . Dit werd gefilmd door SKY-TV in opdracht van de EO omroep met daarbij aanwezig de presentator Bert van Leeuwen. Ook een crew van TVeerke ontbrak niet, met daarbij Petra Huijsmans de fotograaf om het vast te leggen op de foto’s. Hierbij vind je ook  een fotoreportage: fotografie Petra Huijsmans.

IMG_3547

Maar ook de teams hebben hun bijdrage geleverd door middel van  een korte reactie  te delen met ons over afgelopen zaterdag voor de website van TVeerke.

Mooie reacties van de teams

Team Schelvis
“Wij hebben met zijn vieren een topdag gehad in Oud Gastel! We voelden ons ontzettend welkom! Het water viel niet tegen en wat een prachtige omgeving! Ik ben zeer benieuwd wat we onderweg allemaal tegen zullen komen! Hopelijk de 27e net zulk prachtig weer als afgelopen weekend! We hebben er heel veel zin in!!”

Team Pol
“Wat me heel erg opviel is hoe betrokken Paul was. Hij deed voor de camera's wat hij moest doen, maar was verder ook heel belangstellend en behulpzaam. Het was natuurlijk pech dat ik wat hechtingen in mijn voet nodig had, maar ik had het meest te doen met Jari. Ze was erg geschrokken, had zich voorbereid op oefenen van de wisselmomenten, iedereen zei tegen haar dat ze niet moest huilen en dat moest ze allemaal rechtbreien in haar hoofd. Het viel haar niet mee. Nu zegt ze: Ik reken er niet op dat we het halen, want je weet maar nooit! Leuk om gezien te hebben waar we gaan zwemmen. Ga de relatief schone Dedemsvaart ineens waarderen ;-). 
Jari wil de wisselmomenten graag oefenen. Ik zie het wel zitten, want onder druk ga ik rustig, systematisch werken en dat is precies wat nodig is. Mijn voet herstelt goed. Hij is wat gezwollen, maar niet rood. Over een week kunnen de hechtingen eruit en mag ik weer zwemmen.”

Team Hurkmans
“Wij hebben genoten zaterdag. Het was zeer zinvol. Wij kwamen erachter dat we Rowen toch wel veel hielpen met de wisselmomenten dus dat gaat hij nog samen met Tijmen oefenen. We vonden de ontvangst geweldig! We hebben heel veel zin in over 19 nachten!!”

Team Rootlieb
“Weken hebben  we uitgekeken naar de datum 6 juni. Eindelijk de dag dat we kennis zouden maken met de mensen van ’t Veerke, Oud Gastel en vooral het parcours. Helaas werd Merijn een week voor de datum ziek, koorts. Er leek herstel in te treden, echter de koorts kwam met veel pijn in het oor terug: middenoorontsteking! Een heftige week volgde, waarbij we uiteindelijk de gedachte lieten varen dat Merijn deze zaterdag mee zou gaan. Dus zaterdag ging een gehalveerd team Rootlieb op weg naar Oud Gastel. Het werd toch wel een lange “stille” rit. In Oud Gastel zag ik als eerste een groot podium voor een concert later die avond. Ik herkende meteen de Brabantse gezelligheid. Door een van de bestuursleden van “t Veerke” werd ik hartelijk welkom geheten net even buiten de parkeerplaats. Een journalist van, BN de stem, stelde een paar vragen en de dame van de productie vroeg om voor de camera het parkeer terrein op te rijden en daar startte het programma voor die dag. Paul Musters  vertelde iets over het parcours en we trainde de wissels. Ik deed dit samen met Bente,het zusje van Elin, Team geel. Ondertussen zag ik op de achter grond een hele ploeg in zwart- gele shirts aandachtig de verrichtingen van de teams gade slaan. Het water was heerlijk om te zwemmen. Daarna werd de wissel van het zwemmen naar het fietsen geoefend. Vervolgens gingen we naar het tweede wisselmoment, van fietsen naar hardlopen en vervolgens hebben we nog het finishgebied verkend. Al met al was het een groot gemis dat het team niet compleet was. Maar door de verhalen waar ik mee thuis kwam werden we thuis weer enthousiast en zien we uit naar de grote dag zelf! Bedankt Oud Gastel, tot gauw!”

Meer foto's op https://plus.google.com/photos/118120423487904869790/albums/6158112829002551825