Rennevoortwee Petra

Bijdrage van Petra Huijsmans

In het nieuwe EO-programma 'Rennen voor Twee' worden vier bijzondere teams gevolgd in hun voorbereiding op de triathlon op 27 juni in Oud-Gastel. Bijzonder, omdat de teams bestaan uit een vader of moeder met een gehandicapt kind, of in één geval een broer met zijn broertje. De vier teams worden begeleid door zwemcoach Maarten van der Weijden, fietscoach Leontien van Moorsel en hardloopcoach Erben Wennemars.

De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen die de vier teams acht maanden lang volgt in hun voorbereiding op één van de grootste prestaties van hun leven: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen; de olympische triathlon. De teams nemen hun gehandicapte zoon/dochter/broer met zich mee. Tijdens het zwemmen in een bootje, bij het fietsen op een aangepaste fiets en bij het hardlopen in een speciale rolstoel. Allemaal onder begeleiding van de speciale coaches.

De teams
De deelnemers van de triathlon zijn team Schelvis: moeder Marie-José en dochter Elin (7 jaar), team Hurkmans: Rowen en zijn broer Tijmen (14 jaar), team Rootlieb: vader Daniël en zoon Merijn (10 jaar) en team Pol: moeder Foekje en dochter Jari (17 jaar).

Rennen voor Twee, vanaf donderdag 25 juni, 19.00 uur, NPO 1

Dit is een algemeen persbericht van de website Rennen voor twee.

Foto gemaakt tijdens mijn bezoek aan de film set.