Tweede Arvo's Heerlijk Avondjeloop

OUD GASTEL – Komend weekeinde de landelijke intocht, maar een week later gaat Oud Gastel op speciale, ondernemende en sportieve wijze sint en piet verwelkomen. Op die zaterdag 21 november staat het dorp bol van de activiteiten met om 15.00 uur het grote spel op de Markt waar sinterklaas en zijn pieten natuurlijk de hoofdrol in vervullen, met de Heerlijke Avondmarkt die vanaf 16.00 uur een recordaantal kramen op de Markt bevat en natuurlijk met vanaf 18.00 uur de tweede Arvo’s Heerlijk Avondjeloop. Het parcours loopt langs het centrum van Oud Gastel en omwonenden wordt gevraagd er een feestelijk geheel van te maken met versieringen of lampjes. Zelfs vuurkorven zijn toegestaan of een stukje muziek langs de kant!

Heerlijk avondje 018

De jeugd geeft het goede voorbeeld. Zij lopen wel de omgekeerde route, dus eerst de Meireweikes dan de Dorpsstraat en finish op de Markt. De groepen 1 en 2 starten om 18.00 uur voor een afstand van 1 kilometer door het dorp. Om 18.15 uur gaan de groepen 3 en 4 van start ook weer voor 1 kilometer. Om 18.30 uur is het dan de beurt aan de groep 5 en 6 van de basisscholen. Zij leggen de twee lussen af oftewel 2 kilometer. Datzelfde doen om 19.00 uur ook de hoogste groepen. Om 19.15 uur is het de beurt aan de recreanten, die heerlijk door het dorp kunnen rennen op – zeg maar de Acht van Gastel – en dat dan over twee, vier of zes kilometer. Voor wie dat niet ver genoeg gaat is er om 20.00 uur nog een 10 kilometer. Ook voor wedstrijdatleten geschikt, maar wederom ook hier recreanten meer dan welkom. Jullie lopen vijf rondes door ‘Glowy Gastel’. We gaan ervan uit dat menig piet mee gaat lopen.

De bewoners wordt opgeroepen de straten zo feestelijk mogelijk in te richten, zodat een heerlijk avondje ontstaat. Lopers krijgen van de organisatie een looplampje.

Als iedereen binnen is, begint eerst op de Markt en later in café 't Hart van Gastel de after-party met de rock & popcoverband Unreleased. Om 18.00 uur opent trouwens ook officieel de online inschrijving van de 32e Verwer & Janssentriathlon 2016!

Meer informatie is te vinden op de website www.tveerke.nl

Daar hebben inmiddels al ruim 50 deelnemers ingeschreven voor de unieke avondloop. De organisatie is in handen van SBA, GOV en ’t Veerke.