Zondag 6 december stond er windkracht 7. Voor Luc Hoevenaars altijd aanleiding om zijn gewone fiets te pakken en eens lekker die bries in te stoempen. Het resulteerde dit keer in een 50e plaats voor de Gastelse ‘Boudewijn de Groot’. Luc deed over de afstand 23.52 minuten. Dit was maar 4 minuten langzamer dan de winnaar Pico de Jager. Het blijft een heel speciaal evenement, waar misschien in de toekomst nog wat meer Gastelaren komen uitwaaien. Een exacte datum is nooit bekend. Alles hangt af van de wind.

In de West-Brabantse Veldritcompetitie zijn de renners al 2 wedstrijden verder. In Oosterhout werd Sem Lazeroms netjes 14e, Moreno Tak knap 3e, Stan van den Bergh verdiend 6e, Luuk Bierkens dapper 17e en Ludy Reijnders overtuigend 10e. Voordat de veldrijders zondag 13 december de finale in Etten-Leur ingaan, was eerst nog de Ossendrechtse cyclo-cross. Ook daar zijn de Gastelse en Stampersgatse coureurs actief, zij het vanwege de sinterklaasdagen iets minder nadrukkelijk: 17. Sem Lazeroms, 8. Stan van den Bergh, 17. Luuk Bierkens, 2. Tim Bierkens, 6. Renee Horians, 12. Andre Horians. Een week daarna kunnen de mannen allemaal de fiets thuis laten en de benenwagen laten spreken in de Pekkercross.

Rina Otto toog naar de Montferland Run, een klassieker met wereldtoppers in ’s Heerenberg. De Stampersgatse werd 244e V45 in een tijd van 1.32.25 op de 15 kilometer.

Tot slot naar de zwemmers. Wessel Heijnemans lag er vanwege een zware buikoperatie maar liefst 6 weken uit. Afgelopen weekend zwom het jonge talent voor het eerst een wedstrijd. Zijn come-back was super. Op de 100m. rugslag verbrak hij zijn pr met 4 seconden en zwom hij de limiet voor de Brabantse kampioenschappen. Op de 50m. deed hij het 2 seconden beter en won in zijn leeftijdsgroep. Ook op de 50m. vrij een pr. en de 2e tijd van de dag in zijn jaargang.

Privacy Preference Center