OUD GASTEL – In de aanloop naar de Pekkercross van zondag 21 december organiseert de werkgroep jeugd van 't Veerke een tweetal oefenochtenden. Want ja, wanneer gaan kinderen nou van tevoren oefenen op zoiets als de Pekkercross? Dat is nog niet zo voor de hand liggend. Bovendien is het altijd leuker in een groepje om van elkaar wat te leren en spelenderwijs het crossen nog een beetje beter onder de knie te krijgen.

cropped-IMG_3362.jpg

Daarom dus twee jeugdoefeningen onder leiding van de meest ervaren atleet Bernard Heshof, die de Pekkercross al ruim twintig keer heeft gelopen. Hij gaat de jeugd een beetje wegwijs maken in het crossen. Hoe loop je over onverhard terrein of zelfs door een stukje modder? Hoe pak je een bochtje of heuveltje? Wat zijn spikes en kun je ook op voetbalschoenen mee lopen? Waar kan ik inschrijven? Wat trek ik aan? Hoe voorkom ik dat ik al na 200 meter moe ben? Enzovoorts. Yvonne, Hans en Fred van de werkgroep zijn op 7 en 14 december met coach Bernard aanwezig bij het scoutinggebouw om jullie te ontvangen. Op de scholen zijn uitnodigingen uitgedeeld met meer informatie. De oefeningen zijn beide weken op zondagochtend van 9.30 tot 10.30 uur.

Na afloop drinkt de groep gezellig chocomel. En dan op 21 december mag iedereen zijn of haar kunsten vertonen op de Pekkercross! Wie mee wil doen (en dat verplicht je niet tot deelname aan de Pekkercross zelf, je mag ook gewoon sfeer komen proeven) mailt naar jeugdtrainingen@tveerke.nl of gewoon naar info@tveerke.nl

De oefeningen gaan onder alle weersomstandigheden door.

De Pekkercross zelf begint op 21 december met de recreantencross. Gebleken is dat de wedstrijd over 9 kilometer voor de minder geoefende hardlopers  niet elk jaar in het programma past. Daarom bieden we iedereen, die wel mee wil doen puur voor het uitlopen een alternatief. Met de recreantencross opent de 30e Pekkercross om 10.30 uur. De recreanten kunnen kiezen voor een, twee, drie of vier rondes. In afstand vertaald is dat: 1800, 3600, 5400 of 7200 meter. Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Dat geldt ook bij de jeugdcrossen, die vanaf 11.30 uur op het programma staan. De jeugd van groep 1 t/m 4 loopt 750 meter rondom de surfvijver, een kwartier later gevolgd door de groepen 5 t/m 8 voor 1500 meter.