Logo_NSGK for web

Triathlon/sportvrienden,

 

Het seizoen 2015 lijkt nog ver weg. Toch maken tal van triathlonorganisaties hun plannen voor volgend jaar al bekend. Dat doet 't Veerke, organisator van de Verwer & Janssentriathlon in Oud Gastel ook.

De 31e uitgave van deze triathlon (met keuze uit de afstanden 1/3e, 1/4e, Olympische afstand 1e Divisie, 1/8e, trio-teams en jeugd) is in het weekeinde van vrijdag 26 en zaterdag 27 juni.

Bijzonder is dit keer de aanwezigheid van de nationale televisie (EO), die vier koppels gedurende een half jaar gaan volgen in de aanloop naar de Gastelse triathlon. De koppels bestaan uit ouders met een gehandicapte zoon of dochter. Samen leggen zij de kwart triathlon af. Deze teams worden begeleid door ex-topsporters als Leontien van Moorsel, Maarten van der Weijden en Erben Wennemars.

De tv-serie (het gaat om meerdere afleveringen) is een initiatief van productiemaatschappij Skyhigh-TV van presentator Bert van Leeuwen en van de Nederlandse Stichting Gehandicapt Kind (NSGK).

NSGK is meteen ook het goede doel, waar de triathlon van Oud Gastel zich komend jaar aan conformeert. NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Dankzij hun inspanningen kunnen kinderen met een beperking gewoon spelen, leren, sporten, wonen en werken.

Voor triatleten is sporten een vanzelfsprekendheid, voor deze kinderen is dat niet altijd zo. Vandaar dat 't Veerke volmondig ja zei tegen en het tv-project en de NSGK. Met onze evenementen hopen we zo veel mogelijk promotie te maken voor NSGK en uiteraard ook geld in te zamelen.

Wij hopen dat u dat als deelnemer ook doet. Als u de komende weken gaat inschrijven voor de 31e triathlon van Oud Gastel, ziet u op het online inschrijfformulier een veld waarin u een extra bijdrage/donatie kunt doen aan het goede doel. Het gaat om een eenmalige machtiging van het NSGK. Persoonsgegevens komen in dit geval uitsluitend bij NSGK terecht, maar dat is enkel om de automatische incasso te verwerken.

Alles geheel vrijblijvend natuurlijk, maar 't Veerke en NSGK zijn u zeer erkentelijk.

En, wie weet, komt u volgend jaar als triatleet wel op landelijke televisie!

 

Met vriendelijke groet,

Frank, Toon, Wim, Yvonne, Arthur, Gert, Corné, Paul, Toon, Hans, Fred en Ruud