OUD GASTEL – Het lijkt nog ver weg, maar vanaf zondag 1 december kan al worden ingeschreven voor de dertigste jubileumeditie van de Verwer & Janssentriathlon in Oud Gastel. De evenementenorganisatie 't Veerke stelt de inschrijving om middernacht online beschikbaar en de ervaring leert dat er meteen de eerste dagen vele aanmeldingen zullen komen. De organisatie heeft de capaciteit voor volgend jaar weer wat uitgebreid, zodat nu maximaal 1000 triatleten mee kunnen doen. Het grootste eendaagse evenement van Halderberge is in 2014 op zaterdag 28 juni. Een historische dag, vooral voor de vele Belgische deelnemers. Het is die dag exact honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. 

 

Afgelopen vrijdag hield 't Veerke een geslaagde vrijwilligersavond met ruim 100 vrijwilligers en sponsors bijeen in Toine's Pub. In een dankwoord gaf voorzitter Frank Hopstaken het belang van de vrijwilligers nu en in de toekomst aan. Hij nam ook het programma voor volgend jaar door en de ambities van 't Veerke met onder meer een NK halve triathlon in 2015. Daarna was een ludieke quiz met alle aanwezigen, die gewonnen werd door Mariola Musters. Later op de avond werden de kalenders verstrekt en al enkele sponsorpakketten uitgereikt. Het was, kortom, een geslaagde avond.

Op zondag 22 december sluiten we af met de 29e Pekkercross: de veldloop over weilanden, bospaden en akkers met een flink stuk Gastels bos erin. Dat laatste is nieuw. Het evenement is  sinds zes jaar terug in het centrum van Oud Gastel. Achter de wijk Blankershove ligt een ideaal terrein voor de cross. De scouting Andriessengroep en de perceeleigenaren werken spontaan mee, waarvoor dank. Het ziet er naar uit dat we dit jaar, verdeeld over al onze activiteiten, op 2500 deelnemers uitkomen. Daar zit dan ook de nieuwe activiteit de Nachttriathlon bij.

Gastels Bos

Al een paar jaar scheren de hardlopers er langs, maar dit  jaar gaan we echt in het Gastels Bos. Het betekent dat de Pekkercross een ander karakter krijgt: minder zwaar, wel snel en mooi.

Om de cross voor iedereen aantrekkelijk te maken zijn de zware stukken prima te vermijden zonder extra meters te maken.

Het programma begint met de recreantencross. Gebleken is dat de wedstrijd over 9 kilometer voor de minder geoefende hardlopers  niet elk jaar in het programma past. Daarom bieden we iedereen, die wel mee wil doen puur voor het uitlopen een alternatief. Met de recreantencross opent de 29e Pekkercross om 10.30 uur. De recreanten kunnen kiezen voor een, twee, drie of vier rondes. In afstand vertaald is dat: 1800, 3600, 5400 of 7200 meter. Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Dat geldt ook bij de jeugdcrossen, die vanaf 11.30 uur op het programma staan. De jeugd van groep 1 t/m 4 loopt 750 meter rondom de surfvijver, een kwartier later gevolgd door de groepen 5 t/m 8 voor 1500 meter. Om 12 uur zijn de dames en junioren aan de beurt. Zij gaan al voor respectievelijk 5400 en 3600 meter. Om 12.45 uur (let op 1 kwartier vroeger!) is het hoofdnummer, de mannenwedstrijd over 9 kilometer.