OUD GASTEL – Het afgelopen weekend lieten de Gastelse atleten andere sterren stralen in het dorp. En in Stampersgat was het getuige het motto ‘Op oew sloffe’ zelfs verboden om hard te lopen. Carnaval was dus niet bepaald aanleiding om nog ergens wedstrijdritme op te doen. De Kruikenloop was op de zaterdagochtend een van de weinige opties. Ook geen trainingsritten voor de coureurs of zwemwedstrijden.

We hebben nog wel de resultaten van zwemmers Bas de Bruijn en Jules van Zundert binnen gekregen. Beiden hebben zich tijdens wedstrijden in Bergen op Zoom geplaatste voor de Brabantse zomerkampioenschappen in mei in De Wisselaar in Breda. Bas ging maar liefst zeven seconden sneller op de 200 meter schoolslag: 3.16.37 minuten en Jules was op die afstand ook al dik zeven tellen onder zijn p.r. en dook daarmee dik onder de magische drie minutengrens: 2.54.28.

Carnaval of niet, de kandidaten voor het jaarlijkse Sportgala moeten er nu wel heel snel bij zijn. Alleen deze week konden favorieten voor de titels sportman, sportvrouw, sportploeg, sportjongen en sportmeisje zich nog aanmelden op de site www.sportgalahalderberge.nl

Doen dus want er zijn afgelopen jaar genoeg goede prestaties geleverd, meer in elk geval dan het lijstje op de site nu aangeeft.