OUD GASTEL – Het was nat en winderig in met name Schoorl afgelopen weekend, waar ’s lands beste hardlopers samen kwamen voor het Nederlands kampioenschap 10 kilometer. Als Jeroen van Damme al rond de twintigste plaats eindigt…

Werd de halve marathon nog in de regen gelopen, bij het NK klaarde het op. Prima omstandigheden voor Bernard Heshof om wederom aan de kust goed voor de dag te komen. Het resulteerde voor de First Running Team-atleet in een negende plaats in een tijd van 33.38 minuten. In Bernards categorie ging de titel naar Toon Heeren, die al veel wedstrijden op zijn naam schreef maar nog nooit de Vlietloop. Bernard had bewust wat gas terug genomen in zijn trainingsomvang in de week voorafgaand aan Schoorl. Dat gaf hem de snelheid om nummer negen van Nederland te worden. Qua tijd deed Erik-Simon Strijk het nog beter. De tijdelijk Gastelaar komt in de hardloopsport uit voor zijn atletiekclub AAV ’36 uit Alphen aan den Rijn. Hij legde de 10 kilometer af in 33.28, dat was bij de senioren goed voor de 50e klassering. Nogmaals: hier stond het beste Nederlandse startveld ooit. Bij de vrouwen nog even melden dat oud-Gastelse Florence van Rijsbergen de achtste plaats bereikte in 40.09 minuten.

Nog een top tien klassering voor Jannie van Merrienboer uit Stampersgat. De C-juniore van Thor deed zondag als enige van haar club mee aan de Atledo-cross in Dongen. Daar liep ze de zwaarste cross in haar atletiekleven. Voortdurend heuvel op, heuvel af en ook nog eens door flinke modderpoelen. Jannie werd tiende en deed over de 2160 meter 10.29 minuten.

Dan was er het slechte nieuws van Annet de Bot, die anderhalve week geleden een trainingswedstrijd in Breda deed maar daarbij zwaar ten val kwam. Annet brak haar linkersleutelbeen en liep letsel op aan oogkas en oor. Diezelfde middag is ze nog geopereerd aan haar oogkas en er is een plaat met schroeven gezet op haar sleutelbeen. Namens alle atleten en de Werkgroep Sport ’t Veerke wensen we Annet een spoedig herstel toe. Ook tijdelijk in de lappenmand zit Rob Musters, die een neusoperatie heeft ondergaan. We hopen hem eveneens weer spoedig in competitie te zien.

Wel op de fiets in actie was zondag Anouk Rockx in de vierde trainingsrit op Borchwerf. De nieuwelinge kwam als derde over de meet.

Van het zwemfront ook goede berichten. Marijn van Zundert was de beste Westbrabantse junior op het NK zwemmen in Emmen. Hij werd vijfde in de finale van de 100 meter schoolslag junioren 1. Het Gastelse zwemtalent van MNC Dordrecht tikte aan in 1.20,37 minuten. Tanja Knook boekte een aantal persoonlijke records op zwemwedstrijden in Bergen op Zoom onder meer 1.12,74 op de 100 meter vrij, 42,76 op de 50 meter schoolslag en 3.20,96 op 200 meter schoolslag.

Aanstaand weekend vrij rustig. Voor wie toch wil lopen is er zaterdagochtend op 11.11 uur de Kruikenloop in Tilburg.