OUD GASTEL – Een rustig weekendje voor de Gastelse atleten. Alleen de DJA-cross in Zundert stond op het programma. Mooi parcours overigens langs het Frans Baantje met de bekende Sauna in de buurt. Maar daar hadden de crossers zondag weinig oog voor. Cor Koetsenruyter in elk geval niet, want die snelde in zijn leeftijdsgroep 45-plussers naar een vierde plaats in 35.15 minuten over de 8,5 kilometer. En dan te bedenken dat Cor medio dit jaar tot de rijen der Abrahammen gaat behoren en dus in de volgende startgroep de concurrentie de loef af mag steken. Het was niet zo druk met Gastelaren in Zundert, die omgekeerd wel graag naar de Vlietloop komen bijvoorbeeld. Maar juniore Jannie van Merriënboer was er wel. De Thor-atlete uit Stampersgat deed 12.24 minuten over de 2,2 kilometer en kwam daarmee als zevende binnen. Adrie van Bavel stuurde ons nog zijn resultaten van de Deltracross op Westenschouwen: 7,5 kilometer in 39.16 minuten en een week later was hij in dat bonte loopveld van de Thor-cross te vinden. De zes kilometer had hij klaar in 29.50 minuten.

Dan naar de fiets, waar de wielrenners op Borchwerf hun tweede trainingsrit afwerkten. Bij de gecombineerde groep amateurs A, trimmers en veteranen waren de Gastelse coureurs goed bezig. In de finale sprintte Jan Palings naar een tiende plaats en kwam good-old Wil Buurstee op de zestiende plaats uit. Beide heren zijn het hardfietsen dus niet verleerd.

Sportieve Gastelse successen in andere takken van sport boekten de judoka Skip Paesschen (tweede op het NK judo tot 100 kilogram) en amazone Monique van Sluys die nog in de race is voor de dressuurkampioenschappen van Nederland. Maar dat even terzijde.

De komende weken is het nog tamelijk rustig voor de sporters. De Wildenhoekloop van onze zustervereniging Toerclub Kruisland prijkt op 25 februari op de kalender. Voor veel Gastelaren is dat traditiegetrouw de openingswedstrijd van het seizoen. Maar eerst nog wat carnavallen.