Nederlands record verspringen voor Geert van Dijk

Een prachtig weekend wat het weer betrof. Een mooi moment om de loopschoenen of de racefiets uit het vet te halen. Het was te zien ook op het parcours van de Vlietloop en daarbuiten. De winter is nog wel niet helemaal voorbij, maar de sportkriebels hebben velen al weer te pakken. Misschien wel daarom was het trainen dichtbij huis voor de meeste atleten interessanter dan de wedstrijden ver van Gastel vandaan. In de wedstrijden in Dongen en Waalwijk ontbraken immers de Gastelse atleten en het NK 10 kilometer in Schoorl is al helemaal niet naast de deur. Daar presteerden de regionale atleten wel uitstekend, Martin Lauret voorop. De oud-Vlietloop en Pekkercrosswinnaar behaalde brons in een toptijd van 29.12 minuten. Wim Nieuwkerk werd 34e, Frank Wouters 57e en de enige ‘Gastelaar’, die meedeed was Erik-Simon Strijk. We noteren de eerste seizoenstijd op de 10 kilometer: 34.11 minuten. De tijd van Johan van Opstal op de halve van Cadzand (1.25.01) vorige week spreekt trouwens des te meer tot de verbeelding als je bedenkt dat een groot gedeelte langs duin en strand gaat.

Een wat minder goed bericht uit Zuid-Afrika, waar Gerbert van den Biggelaar na een lange, vermoeiende vliegreis zich de eerste trainingsdagen niet lekker voelde: koorts, hoofdpijn en keelontsteking. Gerbert liet zich helemaal nakijken en in de tweede trainingsweek ging het gelukkig al wat beter. Eerder in januari ging de Gastelaar ook al met de triatlonselectie naar Zwitserland om daar vooral een langlaufstage af te werken. Gerbert had evenwel nog nooit eerder op de latten gestaan, maar het ging hem aardig af.

Gerbert was dus even niet in Sittard afgelopen weekend. Daar was wel Geert van Dijk. De  Gastelse superveteraan deed mee aan het Nederlands kampioenschap indoor voor masters. Het waren trouwens allemaal technische nummers, hardlopen kan binnen niet in Nederland. Daarvoor wijkt men uit naar Gent. Voor Geert stond het NK verspringen op het spel. Bij het inspringen passeerde hij regelmatig de 4 meter-grens. In de wedstrijd stonden zijn hakken 3,87 meter van de balk verwijderd in het zand. Een nieuw Nederlands record voor masters 70+, een verbetering met zes centimeter. Het oude record stond op naam van Aard Koet uit Castricum. Het was de 16e keer dat Geert goud haalde op een NK. Niet alle titels tellen, omdat vaak de masters worden samengevoegd. Dit keer moest Geert het opnemen tegen iedereen, die 55-plus was. Daarom was het doel om het nationaal record te verbeteren. En dat is gelukt. Het is overigens al weer 51 jaar geleden dat Geert van Dijk zijn verste sprong maakte: 6.40 meter. In militaire dienst.

Van de zandbak naar de weg, waar de wielrenners zich zondag al behoorlijk in het zweet werkten op de trainingsparcoursen. In Breda-Oosteind kwamen de ‘masters van het smalle zadel’ bijeen. Dré Klep presteerde met een 12e plaats, Marinus Lockefeer werd 16e. Allebei in de 50-plusgroep. In Roosendaal legde nieuweling Corné Hagenaars beslag op ook al een 16e plaats. Bij de nieuwelingen-dames was de winst voor Anouk Rockx, die trouwens vorige week haar Steenbergse rivale ook al de baas bleef.

In de zwembaden doen ook de zusjes Knook goed mee. In Sint Oedenrode legde Ilse de 50 meter school af in 57,11 en was Tanja eerste op de 50 meter vlinder in 38,46 en eerste op de 100 wissel in 1.24,37. Tanja werd ook tweede op de 50 meter vrij in 33,27. Uiteraard zette haar club Daphnia Tanja ook in op de estafettenummers. Afgelopen weekend deed ze mee aan limietwedstrijden in Deurne, daarover later.

Nieuws van de triatlon Oud Gastel is dat we voor volgend jaar weer de 1/3e afstand van stal halen. Die was in de beginjaren zeer populair bij triatleten en vanwege het 25-jarig bestaan van ons evenement, geeft de NTB dispensatie om deze afstand weer eens te hanteren. Een nieuwe uitdaging ligt ons dus te wachten in 2009, het jaar waarin we natuurlijk toch veel van ons zullen laten horen.

Bovendien gaat het bestuur voorafgaand aan een vergadering op 3 maart, kijken in de wijk Blankershove en het sportcomplex aldaar om te zien of de Pekkercross eind dit jaar terug kan komen naar het dorp. Kortom, allerlei nieuwe ontwikkelingen. We houden u op de hoogte.

Aanstaand weekend de Kievitloop in Bergen op Zoom en de Heinenoordtunnelloop. Voor als de zon weer iets te fel mocht zijn….