3 x brons op BK Cross, duatlonwinst voor De Bot

Twee zeer sportieve vrouwen hielden de Gastelse eer hoog in de veldduatlon van WBTV in Etten-Leur. In een veld met ruim 200 deelnemers stonden beiden wel mooi op het podium. Annette de Bot liet zien dat ze haar nationale duatlontitel vorig jaar terecht gewonnen heeft. In een duel met Cora Barel-Mulder, inderdaad de vrouw van Rob, was Annette de beste. Ze legde de 6,5 kilometer lopen, 22 kilometer mountainbiken en 3 kilometer lopen af in een tijd van 2.01.47. Annette dankte haar overwinning aan het betere fietsen, want aanvankelijk keek ze nog tegen een achterstand van driekwart minuut op Cora aan.

Het fraaie parcours lag er goed bij langs de Kogelvanger onder Etten-Leur, daar waar bijna honderd jaar geleden dankzij een van origine Gastelse suikerbaron, het eerste vliegtuig boven Nederland opsteeg. Aan Anouk Rockx was dat geschiedenislesje niet besteed. Zij vocht een spannend duel uit met Marjon van de Wansem en Jip Veelenturf in de sterk bezette groep meisjes 16. Anouk incasseerde na het lopen nog 2.20 op toploopster Van de Wansem, maar dat verschil was op de ATB zo maar tot een halve minuut terug gebracht. Op het afsluitende lopen op het uitgestrekte grasveld liep Marjon weer wat uit op Anouk, die pas in de slotfase Jip langszij zag komen. Anouk was klaar na 57.09 minuten, let wel: haar winst zit hem vaak ook op het zwemonderdeel. Helaas voor Anouk even geen NK jeugd in eigen huis, wellicht volgend jaar bij het zilveren bestaan. Aalsmeer, waar ze vorig jaar al tweede op het NK werd, is opnieuw gastheer. Voor Wim Nieuwkerk van de Appelaar was de derde plaats het hoogst haalbare deze dag.

In Roosendaal was bij onze zustervereniging Thor al weer de 42e Thor-cross tevens het Brabantse kampioenschap veldloop. De Gastelaren hebben het zonder meer goed gedaan in de bossen bij Vierhoeven. Vier bronzen medailles werden binnen gehaald, opnieuw alle vier bij de vrouwen. Anne van Alphen, José de Vugt, Marjan de Wild en Wendy Deijkers vormden dit ‘bronzen kwartet’. Zij mogen zich dus een jaar lang de op twee na beste crossers van Brabant noemen. Anne wisselde weer stuivertje met Celine, die haar onlangs klopte. Dat levert steeds boeiende duels op. Bij de mannen sprongen de prestaties van Roel, Cor en Tim eruit. Maar uiteraard waren alle atleten weer lekker op dreef op deze puike cross, die onder goede omstandigheden werd gelopen. De uitslagen: 10,5 km. M35: 6.Roel van Nes 41.12, 9 km. M45: 8.Cor Koetsenruyter, 15.André Mol, Adrie van Bavel met zweepslag uitgestapt, 6 km. vrouwen: 3.Wendy Deijkers 27.31, 4,5 km. V35: 3.Marjan de Wild 22.26, V55: 3.José de Vugt 22.41, 3 km. junioresB: 3.Anne van Alphen 13.41, 4.Celine de Wild 13.45, juniorenC: 10.Tim Egelmeers 12.35, 2 km. junioresC: 17.Jannie van Merrienboer 9.58, 19.Laura Broos 10.03, 1,5 km. pupillenA: 35.Daniek Hoorn 9.08. Prestatiecross: 46.Patrick Hennekes 37.21. Ook op de recreatiecrossen veel Gastelaren, maar daar maakt Thor geen uitslag van op.

Zoals gemeld hebben we een gesprek gehad met John van Geel van Body Active, de nieuwe sportschool in Oud Gastel. We gaan kijken hoe we de Vlietloop nog meer exposure kunnen geven. Gedacht wordt aan een bedrijvenloop, een warming-up vanuit de sportschool en dergelijke. We gaan er zeker aan werken om de Vlietloop nieuw elan mee te geven.

Overigens de zwembroers Coen en Bas de Bruijn zijn geen zonen van triatleet Kees de Bruijn, maar van Hans en Rian de Bruijn. Ze trainen bij Hieronymus onder leiding van Henk Sebregts. En dan is het wereldje toch weer klein, want Henk gaat de geschiedenis in als de allereerste winnaar van de West-Brabant triatlon in open water in 1988.

Het komende weekend staan ook voor veel atleten andere bezigheden op het programma, al gaat de echte die-hard gewoon naar de carnavaleske Kruikenloop in Tilburg. Een week later is de duatlon van Waalwijk en het NK 10 kilometer in Schoorl. En, o ja, de trainingsritten op de Borchwerf zijn begonnen. Dus ook de wielrenners zitten weer op de weg, wat betekent dat we de Gastelaren ook weer meer in actie zullen zien.