Een druk weekend waarin de keuze bestond uit de Thor-cross in Roosendaal of de Veldduatlon in Etten-Leur. Onze zustervereniging Thor had in al haar wijsheid besloten de vaste datum in november te verlaten vanwege te grote concurrentie. Het was zondag echter duidelijk dat veel atleten nog niet gewend zijn om in januari de gang naar sportpark Vierhoeven te maken. Het is een van de ervaringsregels in jarenlang organiseren: hou zo veel mogelijk vast aan een vast weekend voor je evenement!

Hoe het ook zij: onze Gastelse atleten deden het zondag voortreffelijk. Met wederom een hoofdrol voor Bernard Heshof, die een erg goede periode doormaakt. Bernard finishte zelfs als tweede over-all, slechts twintig tellen na Jack Hopmans. Die komt overigens in dezelfde categorie uit als Bernard. De 10,5 kilometer zaten er voor stilist Heshof op na 36.58 minuten. Piet Damen deed over dezelfde afstand 46.01 minuten maar dat was wel goed voor de zesde plaats bij de senioren. Ook Marjan de Wild snelde naar een tweede plek bij de vrouwen 45+ in 27.22 minuten over zes kilometer. Cor Koetsenruyter tenslotte was de vijfde man in zijn groep van 45-plussers. Cor deed over de negen kilometer 34.42 minuten. Volop Gastelaren actief ook op de prestatiecross, waar Thor geen uitslag van op maakt.

Dan een kilometer of vijftien noordelijker naar de bossen van De Kogelvanger onder Etten-Leur. De veldduatlon moest het nog zonder de deelname van Gerbert van de Biggelaar stellen. Hij neemt in deze maanden wat gas terug, want zijn seizoen wordt nog zwaar genoeg. Huismaatje Erik-Simon Strijk was er wel en eindigde als achtste. Tijdens het fietsen had hij wat problemen met zijn mountainbike, waardoor hij enigszins uit cadans raakte. Maar zijn beide looponderdelen maakten indruk. Erik-Simon deed over de 6 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en 3 kilometer lopen 1.32.43 uur. Richt Bernard Heshof zich op de marathon van Rotterdam, voor Erik-Simon is het NK halve triatlon in Nieuwkoop een doel op zich. De volgende Gastelaar die binnen kwam was Henny Rovers. Uiteraard maakte hij op de fiets veel goed, al zou dat op de weg waarschijnlijk nog veel meer geweest zijn. Henny verloor op de snellere veteranen zo’n vier minuten bij het lopen. Dat bracht hem bij de finish op een negende plaats bij de veteranen 40+. Zijn eindtijd: 1.43.46 uur. Partner Annet de Bot scoorde een keurige tweede plaats bij de veteranes, ze was vijfde vrouw in totaal met een tijd net boven de twee uur. Debutant Court Cameron uit Stampersgat mocht tevreden terugzien op zijn race, die klaar was na 1.50.47 uur, goed voor een 22e plaats bij de senioren.

Op de korte afstand tenslotte schakelde Maarten de Vugt snel over van de zwemloop naar de duatlon. Hij arriveerde als vijftiende in 55.25 minuten, bij de junioren goed voor plaats twee. Maar Maarten had zich alvast maar ingeschreven als senior.

Anouk Rockx liet de duatlon voor wat het is en besloot als nieuwelinge mee te fietsen op de eerste trainingsrit op Borchwerf. Dat ging haar niet slecht af. Anouk kwam als derde over de meet, een bewijs dat ze behalve goed kan zwemmen ook prima fietst.