Een rustig weekje, stilte voor de Pekkercross-storm zullen we maar denken. We zitten inmiddels in de decembermaand en dan komt de Werkgroep Sport ’t Veerke weer in actie. Op 16 december ook al weer voor de 23e keer met de Pekkercross. Om 11.30 uur beginnen we met de jeugd van groep 1 tot en met 4 voor een afstand van 750 meter over het beste weiland, dat boer Jan van Oosterhout kan leveren. En dat ligt er zeer behoorlijk bij, daar hoeft niemand van terug te schrikken. Om 11.45 uur gaan de groepen 5 tot en met 8 de wei in voor de dubbele afstand oftewel 1500 meter. Dan is het om 12 uur de beurt aan de dames en A-junioren voor de afstand 3750 meter. Tegelijkertijd gaan ook de andere junioren van start maar die lopen 1950 meter. Dat is dan al wel over het grote parcours. Tenslotte dan de 9 kilometer voor senioren. Aanvang 12.45 uur. Inschrijven kan en gebeurt al volop via onze website www.tveerke.nl

We melden vorige week al dat Bernard de Vugt de voorzittershamer heeft overgedragen aan Frank Hopstaken. Dat leverde een mooi interview met de gestopte voorzitter op. Tot en met de triatlon zien we hem nog bij de bestuursvergaderingen en daarna is Bernard vlaggenist in de polder. Dat is mooi, want juist die categorie vrijwilligers kunnen we goed gebruiken. Verder lazen we een openhartig verhaal van oud-gemeentesecretaris van Gastel Arie Haasnoot, die de camino heeft gelopen. Dat is de route die pelgrims afleggen tussen de Pyreneeën en Santiago de Compostella. Geen gemakkelijke opgave ook al wordt hij tegenwoordig door honderden pelgrims afgelegd. Haasnoot was bij de allereerste trio-triatlon de zwemmer in het collegeteam met wethouder Aad van Nes en burgemeester Piet Rossou als teamgenoten. Ondanks de soms schoorvoetende toezeggingen hebben we daarna nog geen nieuw collegeteam aan de start van de trio-triatlon gehad. Misschien volgend jaar met wethouder Jan Paantjens?

Aan het hardloopfront dus geen grote wapenfeiten. Eigenlijk kwam alleen Adrie van Bavel aan de bak en wel in de Surpriseloop van Olympia Halsteren, altijd rond Sinterklaastijd. Adrie liep de 5 kilometer in 22.16 minuten, hetgeen hem een zevende plaats opleverde. Olympia is als club weer wel gegroeid al moet ze het nog altijd van de hoogtijdagen in de jaren vijftig hebben toen Olympiaan Janus van der Zande de beste marathonloper van het land was en zelfs op de Spelen van Helsinki meeliep. Janus van der Zande junior eindigde nu een paar plaatsen achter Adrie. De grootste loop was afgelopen weekend de Montferland Run in ’s Heerenberg met de winst voor Huub Maas bij de 35-plussers en Wim Nieuwkerk als 21e senior. Dat zijn hopelijk ook weer de vertrouwde gezichten bij de Pekkercross. Eerst nog aanstaand weekend met de Spado-cross en zowaar nog een marathon. In Spijkenisse om precies te zijn.