De december feestmaand begint. Tussen staf en mijter en kerstboom en kalkhoen blijven we in beweging in de veldlopen en crossen. Eerst nog enkele belangrijke Veerkeberichten. Tijdens de laatst gehouden bestuursvergadering is Frank Hopstaken gekozen tot nieuwe voorzitter van de Werkgroep Sport ’t Veerke. Hij volgt Bernard de Vugt op, die op 28 juni volgend jaar ten tijde van de triatlon afscheid neemt van het bestuur. Bernard heeft bijna twintig jaar aan het roer van ’t Veerke gestaan en de evenementen helpen uitbouwen tot gestructureerde, geprofessionaliseerde sportgebeurtenissen waar nog jaarlijks veel deelnemers en vrijwilligers plezier aan beleven. Dee budgetten zijn in die twee decennia enorm gegroeid al moet de organisatie er hard aan blijven trekken. Zo is de zoektocht naar een nieuwe hoofd- c.q. naamsponsor deze winter weer in volle gang. Na de Rabobank liep dit jaar de meerjarige overeenkomst met Kumasol af. Het is mooi dat beide bedrijven als sponsor aanblijven. Wel is een nieuwe topper gewenst. U mag zich altijd melden.

Frank is overigens al een aantal jaren betrokken bij ’t  Veerke. Hij ontwierp de eerste website www.tveerke.nl en sleutelt daar nog steeds aan. Hij was ook de vaste notulist bij de bestuursvergaderingen. Deze taken zullen daar andere bestuursleden worden overgenomen. Frank is actief mountainbiker en volleyballer. Op 3 december zit hij zijn eerste bestuursvergadering voor. Nieuwe bestuursleden blijven welkom.

Goed om te weten is ook dat ’t Veerke een nauwere samenwerking aangaat met de Gastelse Ondernemers Vereniging. Zo verschijnt een aankondiging van de Pekkercross binnenkort prominent in een speciale kerstkrant van ’t Gastels kerstsfeerke (oplage 20.000 stuks) en ook in de toekomst zullen beide partijen elkaar regelmatig weten te vinden. Prachtige reclame voor de Pekkercross ook in Atletiek Wereld waarin de gerespecteerde atletiekjournalist Cors van den Brink zeven crosswedstrijden aanbeveelt onder de kop: Van moddertopper tot 7 Heuveltjes. U mag drie keer raden bij welk evenement de naam moddertopper hoort. Verder staat ons bekende bord weer bij Campina en verschijnen we op de lichtkrant bij Jora.

De regenval was ook van invloed tijdens de Dorpsboscross in Standdaarbuiten even buiten onze gemeentegrens. Voor Anne van Alphen min of meer een thuiswedstrijd. De B-juniore van de Schans eindigde als tweede. Er waren meer tweede plaatsen het vermelden waard. Florence van Rijsbergen werd het en ook José de Vugt. De dames waren dit keer qua resultaten de heren de baas. De uitslagen van onze plaatsgenoten op de 9e Dorpsboscross: B-junioren: 2.Anne van Alphen (AVS) 9.14, dames 35+: 2.Florence van Rijsbergen (Thor) 19.24, dames 55+: 2.José de Vugt (AVO) 22.20, heren 35+: 8.Hans Raaijmakers 41.53, heren 45+: 4.Cor Koetsenruyter (AVO) 33.01, 8.Adrie van Bavel (LGAS) 42.07.

En dan hebben we zowaar weer een Gastelse mountainbiker. In een ATB-race voor de B-categorie in Westerschouwen eindigde Jeroen Bomer op een 24e plaats. We gaan hem volgen.

Aanstaand weekend valt er te crossen in Baarle Nassau en zijn er op diverse plaatsen in het land de Taai-Taailopen. Maar degene die het hardst moet lopen zijn sint en zijn pietermannen.