OUD GASTEL – Voor de Amsterdam marathon waren de Gastelaren dit keer niet te porren. Eindhoven is net achter de rug, Etten-Leur komt er nog aan. Dan nog eens 42 kilometer: dat gaat te ver. De Kermisloop in Putte trekt op een maandagavond honderden hardlopers. Daags voor de sluitingskoers in hetzelfde Putte-Kapellen zijn het tegenwoordig de atleten, die het straatbeeld bepalen. Op de 5 kilometer deed Daphne van den Bergh mee. Ze finishte als 243e in 34.24. Op de dubbele afstand kwam Christian van Caam als 44e over de meet in een keurige 39.40. Niet ver daarna kwam Mark van den Bergh ook aan. Hij legde de afstand af in 40.27 en zit dus dichtbij die veertig minuten marge. Mark en Daphne hadden er trouwens net een vakantie op zitten.
Het veldritseizoen ging door in Etten-Leur Noord. Daar kwam Luuk Bierkens als twaalfde uit het veld evenals dorpsgenoot Ludy Reijnders. Stan van den Bergh deed goede zaken: hij stond voor het eerst op het podium als derde.
Oud Gastel verloor een jaar geleden dan wel toptriatleet Gerbert van den Biggelaar als inwoner, er komt ook weer iemand voor terug. Jurriena de Vries en Rob Musters gaan samenwonen in het dorp en daarmee verruilt Jurriena het Gelderse Lent voor het mooie Oud Gastel. Welkom!
Komende zondag de finale van het West Brabant Loop Circuit. Alle atleten hebben nog een laatste kans om punten te pakken voor de eindzege in het circuit waar ook de halve marathon en 10 kilometer van de Vlietloop in opgenomen zijn. Dat geldt ook voor de Cheltenham-run in Stampersgat. De finale is de Kluiskenshof 10 kilometer van Rucphen. Daarna volgt een week later het marathonfestijn van Etten-Leur en vervolgens gaan de crossen beginnen. Voor ’t Veerke zijn er de Heerlijk Avondjeloop op zaterdagavond 19 november. De tien kilometer is daarin de wedstrijdloop, de rest zijn recreatieve loopnummers. En een maand later uiteraard de  Pekkercross. Het zal dan wat minder warm zijn dan nu of bijvoorbeeld op Aruba, waar Veerke-speaker Wim van den Broek zijn triathlonseizoen komende zondag afsluit.