Hardlopers in New York, zwemmers in Florida. Gastelse atleten spreidden hun vleugels steeds meer uit. Marijn van Zundert was tien dagen op stage in de States waar hij tienvoudige Olympisch medaillewinnaar Gary Hall (net als Marijn diabeet) ontmoette. Het Gastels zwemtalent trainde ook met hem in Miami en keerde na de herfstvakantie supergemotiveerd terug in Nederland. Op de Zwemwinkel.nl juniorenwedstrijd in Amsterdam, ’s lands grootste zwemevenement voor junioren, werd Marijn vierde op de 100 meter schoolslag, 23e op de vrije slag en 28e op de rugslag. In de eindstand werd hij met alle zwemslagen opgeteld werd hij 22e. Eerder dit seizoen behaalde Marijn met zijn team MNC-Dordrecht brons op de Nederlandse kampioenschappen estafettezwemmen op de 4×100 meter schoolslag. Het was zijn eerste medaille op een NK. Bovendien ontmoette Marijn deze zomer nog een grote topsporter die diabeet is: volleyballer Bas van der Goor.

Eens te meer een bewijs dat we goede zwemmers, fietser, lopers én triatleten in huis hebben. Afgelopen weekend overigens niet de Mastboscross van Sprint, maar de klassieke Warandecross in Tilburg, editie 49 alweer. Met gelukkig de terugkeer van Paul Musters in wedstrijdverband op de korte cross. Paul snelde op de extreem korte afstand van 2 kilometer naar een 37e plaats in 6.22 minuten. Ook Bernard Heshof was weer op dreef. In het topveld werd Bernard vierde bij de 35-plussers in een tijd van 27.53 minuten over de 7,5 kilometer. Alle reden om aan te nemen dat hij tussen de drukke Sinterklaastijd in wederom een goed cross-seizoen gaat draaien. Florence van Rijsbergen was ook vierde in 24.34 minuten op de 5,6 kilometer.

André Mol en Adrie van Bavel zijn inmiddels clubgenoten bij de Loopgroep Aart Stigter, een bekende marathonloper uit de jaren tachtig/negentig. Beiden togen naar Westenschouwen voor de 40e Mosselloop door het duingebied van de Domeinen/Staatsbosbeheer. Over de 9 kilometer zware cross deed André 39.22 minuten. Dat is onder die omstandigheden een knappe tijd. Het leverde hem een 21e plaats op. Adrie was klaar met de klus in 43.53 minuten, goed voor een 32e plaats bij de wedstrijdatleten. En vanwege de jubileumeditie waren er echte dampende mosselen aan de finish voor de deelnemers.

In de veldritten zien we onze plaatsgenoten niet zo veel. Wieleruitslagen zullen dus even op zich laten wachten.

Op de agenda voor aanstaand weekend staat de dichtst bijzijnde cross in Papendrecht. Maar wie graag op de weg wil lopen kan voor 10 kilometer of 10 EM naar Essen. En vergeet niet: 16 december de 23e Pekkercross, wel met grootse plannen voor de toekomst. Maar nu nog volgens de vertrouwde formule.