Het was me het sportweekendje weer wel. Vooral in Duitsland, waar eerst Haile Gebrselassie een nieuw wereldrecord op de Berlijnse marathon neerzet en vervolgens Paolo Bettini in Stuttgart de benen laat spreken. De enige mogelijkheid om zich op sportieve wijze te wreken op iedereen, die hem buiten de het WK had willen houden.

Wellicht dat veel Gastelaren op de laatste zonnige septemberdag toch eerder de televisie aanzetten om deze topprestaties te aanschouwen in plaats van zelf in actie te komen. Nu was het aanbod in het septemberweekend niet zo groot, al zijn er anderzijds maar weinig duatlons in de regio. En dan is die van Molenschot toch altijd nog een aardige. De vijftiende editie alweer met deelname van één Gastelse atlete, Annette de Bot. Na de zware valpartij in het voorjaar duurde het lang voordat Annette weer echt wedstrijdritme kon opdoen. Zondag verliep de run-bike-run vrij goed. Annette finishte negende vrouw in totaal en tweede in haar veteranengroep 40-plus. Alleen Phily Brooijmans was te sterk, de Oudemolense kwam drie minuten eerder binnen. Annette voltooide de duatlon in 1.49.38 uur. Ze gaat aanstaande zondag in Oss een gooi doen naar de medailles op het NK. Dat doet daar ook Erik-Simon Strijk. Maar eerst hebben de jonge toptriatleten nog de aftrap meegemaakt afgelopen maandag van het nieuwe Nationaal Topsport Triatlon Centrum (NTC) in Sittard. Daar komen de triatleten, die zich klaarstomen voor de Olympische Spelen van Londen en Erik-Simon, maar ook Gerbert van den Biggelaar behoren tot die selecte groep.

Verder dus een kalm weekend, al weet Adrie van Bavel altijd wel ergens een wedstrijdje mee te pikken. Dit keer stond hij aan de start van de Keukencentrum Tielemanloop in Sommelsdijk. En dat ging hem goed af, want op de nogal ruime 5 kilometer was er een tweede plaats voor Adrie in 23.37 minuten.

Een laatste sleutelpoging om de uitslag van de Hoevense Polderloop te reproduceren lijkt mislukt te zijn. Het blijft waarschijnlijk bij de podiumplaatsen, jammer want daar liepen veel plaatsgenoten mee. Mochten zij hun tijden nog weten, mail gerust: wim-broek@home.nl ook voor atleten met plannen voor marathons dit najaar. Oktober is altijd nog een echte straatloopmaand. Aanstaand weekend uiteraard de Singelloop in Breda, daarna de Klavervelden, de Gebroeders Oomen en eindigend met de Herfstmarathon in Etten-Leur. Voor duatleten dus het NK in Oss en Gastelse wielrenners, die de afgelopen weken in Wernhout en Oosterhout ‘droog’ stonden, kunnen nog een prijsje meepikken in de sluitingskoers van de Fendert.