Wel veel wedstrijden afgelopen weekend, maar de Gastelse atleten namen even een adempauze. De najaarslopen komen er aan. Voor de triatleten loopt het seizoen zoetjes aan op zijn eind. Wie van deze sport wilde genieten kon afgelopen weekend op de ARD terecht voor het rechtstreeks uitgezonden wereldkampioenschap in Hamburg. Gerbert van den Biggelaar was voor de beloftes zeg maar eerste reserve. Hopelijk is hij er volgend jaar in Vancouver wel bij. Overigens trekt Gerbert komend seizoen naar Zuid-Limburg om daar samen met andere topsporters nog intensiever met zijn sport bezig te kunnen zijn. Daarmee blijft hij voor ons nog wel een Gastelse atleet overigens, zoals ook Erik-Simon Strijk dat een beetje geworden is. Hij deed afgelopen zaterdag mee aan de zeezwemloop in Wassenaar, in de Noordzee dus. Achter broer Sven werd hij tweede in 52.04 minuten.

Op loopgebied stonden er maar liefst 7500 (!) deelnemers klaar in de Tilburgse binnenstad voor de Tilburg Ten Miles. Onder het twee atleten van onze komaf. Gastelaar Koos Niewold eindigde als 940e in 1.20.16 uur, Ferenc Weisz uit Stampersgat liep de 10 EM in 1.21.28 uur en was daarmee als 1040e terug. In beider startgroep deden ruim 2400 atleten mee. Twee goede middenmoters dus.

Nog even iets verder terug in de tijd: op 22 augustus deed Henny Rovers mee aan het wereldkampioenschap tijdrijden in het Oostenrijkse Sankt Johann, waar altijd de masterskampioenschappen worden gehouden. In een sterk veld moest de Gastelaar allen een Duitser, een Amerikaan en een Brit voor zich dulden. Rovers snelde naar een tijd van 25.31,43 minuten op de 20 kilometer. Topsnelheid op de tweewieler dus.

Op de verdere uitslagen van de Hoevense Polderloop moeten we nog even wachten. We weten al wel dat Jan Nelen binnen het uur de 10 kilometer heeft gelopen en daarmee een p.r. vestigde. Wordt vervolgd.

Voor de kalender zijn de volgende races interessant: vandaag, woensdag 5 september de Zwintriatlon tussen Sluis-Knokke met 900 deelnemers en de gebroeders Musters en Jurgen Danen, op 8 september de triatlons in Spijkenisse en het NK offroad triatlon in Monster. En zondag de uitgestelde Kapelloop bij onze vrienden in Zegge. Het is de bedoeling dat Bernard Heshof daar zijn rentree maakt na een langslepende hamstringblessure.