Vroeger moest je voor de volledige uitslag wachten tot de zogeheten Vaantjesavond van de KPJ. Tegenwoordig heeft de Hoevense Polderloop de uitslagen al wel eerder op een rijtje, al is de lijst pas volgende week volledig. Wel de top drie van elke afstand is bekend gemaakt. Daarbij alvast drie Gastelse prijswinnaars. Marjan de Wild werd derde op de 15 kilometer. En bij de junioren was er een tweede plaats voor Anne van Alphen en een derde voor Tim Egelmeers. Dat die uitslagen even op zich laten wachten is geen schande. Met 650 atleten aan het vertrek mag je wel even de tijd nemen. Al tien jaar heeft deze eerste loop na de zomer meer dan 500 deelnemers. En dat allemaal dankzij de unieke, eenvoudige formule.

Adrie van Bavel liep afgelopen weekend het Bels Lijntje, zoals de stratenloop van Baarle Nassau heet. Hij koos voor de 6,8 kilometer waarop hij zestiende werd in 31.56 minuten. André Mol wilde op de pittige halve marathon van Westenschouwen testen of hij nog in de buurt van zijn vorig jaar gerealiseerde tijd van 1.40.22 uur kon komen. Dat pakte – ondanks de hitte van zaterdag – goed uit. André kwam als 106e terug aan de streep in Burgh-Haamstede en dat alles in een tijd van 1.40.40 uur.

In de zomermaanden zijn er in de kuststreek toch veel wedstrijden. Zo startte Patrick van Doormaal in de 23e Strandloop van Ouddorp en finishte als 52e in 44.30 op de tien kilometer. Hij was daarmee 12e trimmer. Op de 70e Boulevardloop van Vlissingen – een echte klassieker dus – arriveerde Cor Koetsenruyter als vijfde veteraan 50+ in 27.14 minuten. Cor was voor het PZC-klassement vaker in Zeeland actief. In de Hotel Bom Bokaalloop in Haamstede werd Cor derde in 38.53 minuten en dan nog een loop in Westkapelle waar hij tweede werd op de 8,7 kilometer in 32.42 minuten. Ook in het PZC-stratenloopcircuit staat Cor bijgevolg op een prima tweede plaats.

De wielrenners dan. Ruud Zijlmans stond dit jaar nog niet zo vaak op het podium. Maar in Huijbergen stevende hij op een dikverdiende derde plaats af. Bij de veertig-plussers zat Jan Palings met een zesde plek ook kort, de dag erna was hij in het Zeeuwse Hansweert twaalfde. Jan koerst bij de veertigplussers.

Voor triatlete Anouk Rockx stond zondag in Aalsmeer de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma: het Nederlands kampioenschap jeugd. Helaas niet voor eigen publiek, want dat had ze graag gewild. En eigenlijk de Gastelse organisatie ook wel, want opnieuw waren er medaillekansen. En dat bleek in Aalsmeer wel. Anouk bepaalde het wedstrijdverloop in haar leeftijdsgroep en zag al haar aanvalslust beloond met een zilveren medaille. Tweede van Nederland in de groep juniores 14 jaar. Na het fietsen begon Anouk samen met Ashley Schouwenaar aan het lopen. Daarin was de Helderse de betere. Anouk volgde op 22 seconden als tweede, de rest volgde op meer dan twee minuten. Voorwaar een perfect seizoen voor Anouk, zowel in de triatlon als in de wielrennerij.

Daags voor Aalsmeer was de 25e Holland Triatlon van Almere, gewonnen door tweevoudig winnares van de Gastelse triatlon Yvonne van Vlerken. En dat nog bijna in een wereldrecordtijd ook. Gastelaren waren als deelnemer dit jaar niet van de partij. Op vrijdagmiddag was er in het centrum de scholentriatlon en een race voor oudgedienden. ’s Avonds deden genodigden mee aan een mini-triotriatlon in een rondom het zwembadcomplex van Almere. Diverse bekende Almeerders als Klaas Wilting, Yfke Sturm en Ali B. deden mee. In een trio met een gemeentebestuurder als zwemmer en deejay Jeroen van Inkel als loper, deed de Gastelse speaker Wim als fietser mee. Het trio eindigde op een vierde plaats. Van de elf…

De komende weken triatlons in Binnenmaas en de Zwintriatlon tussen Sluis en Knokke en daarna de Kapelloop in Zegge.