Verliezen van de Vlissingse triatleet Remy Vasseur is dit jaar geen schande. De winnaar van de triatlonklassieker in Stein is a.s. zaterdag de grote favoriet in de 25e Holland Triatlon van Almere. Afgelopen zaterdag hield hij een geslaagde generale repetitie in Zoutelande. Daar gaf hij de gebroeders Musters klop, wél met de aantekening dat Remy kon profiteren van een trio-team, dat in dezelfde Davilex-kleuren uitkwam en een uitstekende gangmaker op het fietsonderdeel inzette. Daarachter formeerde zich een groepje met de beide Musters-mannen. Paul liep uiteraard weer hard en werd op enige afstand van Remy keurig tweede. Broer Rob, die het nog steeds voorzichtig aan moet doen op het slotnummer, kon tevreden zijn met de vierde plaats. De tijden van Paul en Rob 1.23.02 en 1.23.59 geven al aan dat het in Zoutelande anders is dan anders op een sprint-afstand. Zwemmen in de Noordzee is uiteraard een andere gewaarwording dan in rivier, kanaal of zwembad. Om die reden was waarschijnlijk de groep Gastelaren niet zo heel groot. Zoutelande krijgt in verhouding altijd wat minder deelnemers, maar de ambiance in het badplaatsje is wel enorm. Jurgen Danen kwam als zevende senior terug in 1.31.13. Jurgen Lazaroms completeerde het Gastels kwartet in een tijd van 1.43.26, waarmee hij de zestiende senior was.

Gelopen werd er in Alphen, de Alphense Stratenloop. Bijna 700 deelnemers waaronder 1 Gastelaar: Adrie van Bavel liep de vijf kilometer in 23.06 en klasseerde zich daarmee als 39e.

We stappen op de fiets met André Klep, die op een van de vele koersen in Breda-Moleneind afgelopen weekend een 3e plaats haalde bij de trimmers 45+. In Goedereede reed Henny Rovers naar de 16e plaats in de amateurs A. Jan Palings koos voor de 40+-groep en werd vijftiende. Goede koers reed Ruud Zijlmans in Nispen resulterend in een 10e plaats bij de amateurs A. In datzelfde veld kwam Wil Buurstee als 67e over de streep. In sommige criteria worden tegenwoordig niet meer alleen de eerste twintig, maar complete uitslagen van alle gefinishte coureurs opgesteld. Fraai was bovendien de overwinning – en titelprolongatie – van Edgar van Meer op het Nispens kampioenschap. Edgar is uiteraard geboren Gastelaar en keert daar nog ieder jaar terug om zijn steentje bij te dragen in een team van de triotriatlon.

Verslag en resultaten van de Polderloop kunnen we u nog niet geven. De loop was dinsdagavond en toen was deze kopij al ingeleverd. Maar volgende week alles daarover. Ook over de 25e Holland Triatlon in Almere met als Gastelse inbreng microfonist Wim van den Broek, die het evenement ook al weer voor de 19e keer verslaat. Op vrijdag komen voor de zilveren uitgave heel veel oude triatlonsterren aan de start zoals Barel, Stam, Van Zelst, Koenders, Van der Marel, Heldoorn, Everts, Sybesma, Zwartkruis enzovoorts. Prominenten, waaronder de speakers maar ook burgemeester Annemarie Jorritsma, Ali B., Yfke Sturm en Jeroen van Inkel leggen een 1/25e triatlon af.

Wim neemt voor het NK alle shirts mee van de vorige edities en trekt elk uur een ander exemplaar aan. De triatlon van Almere begint zaterdagmorgen om half acht en duurt tot half elf ’s avonds. De andere dag is dan al weer het NK triatlon voor jeugd in Aalsmeer met Anouk Rockx zeker als medaillekandidaat. Het blijft jammer dat de organisatie in Gastel Anouk geen thuis kampioenschap heeft kunnen aanbieden, maar we doen ons best om het NK nog een keer in huis te halen.