Prestaties van de Hoevense Polderloop konden we niet meer meenemen. Al weer zo’n goede KPJ-activiteit, net als zondag in de oksel van de Kruislandseweg het Glij ‘m in de Vliet-spektakel. Zelfs bij zo’n ludiek evenement wordt gestreden op het scherpst van de snede. Nog zo’n ludiek spektakel is de volkskoers van Kaaike Boven, twee dagen vóór de echte Draai van de Kaai. In de wedstrijd met oud-profs liet Ad Tak zien nog altijd over twee uitstekende wielerbenen te beschikken. De Nederlands kampioen van 32 (!) jaar geleden kwam achter Jac van Meer als tweede over de streep. In de echte Draai werden geen Gastelse klasseringen behaald, wel twee dagen later in het avondcriterium van Zundert. Henny Rovers eindigde bij de amateurs A als vijfde, Ruud Zijlmans eindigde 14e.

Een sterk Gastels trio coureurs deed op 5 augustus mee aan het wereldkampioenschap wielrennen van de Vrije Bonden in het Belgische Hillegem. Dan leer je weer hoeveel goede wielrenners er mondiaal zijn. Henny Rovers werd er 67e, Jan Palings 96e in de groep tussen 40-49 jaar. Dré Klep kwam in de 60-plussersgroep tot een 21e plek. Deze renners beleven trouwens drukke weken, want afgelopen zondag stond al weer het NK van de WFN-bond in Achtmaal op het menu. Daar haalde Henny het brons op, werd Jan 10e en Dré in zijn groep 6e. Tenslotte dan de Ronde van Zevenbergen met een 5e plaats voor Ruud Zijlmans en een 27e voor Wil Buurstee bij de amateurs-A in het voorprogramma van het wieleromnium.

We pakken de zwembroek en loopschoenen er weer even bij en komen op de Schotsman-triatlon in Kamperland terecht. Daar pakten nogal wat Gastelaren de draad voor de tweede seizoenshelft weer op. Schitterend was de overwinning van Paul Musters op de 1/8e afstand, royaal voor sterke jongens als Jacobse en De Boer. Pauls eindtijd was 58.18 mede dankzij een oersterk loopnummer, waarop hij zijn concurrenten verschalkte. Zeker zo goed was de winst van Anouk Rockx bij de meisjes in 1.11.21 en – veelzeggend – haar derde plaats tussen alle vrouwen. Jurgen Danen deed als enige plaatsgenoot de kwart en was goed voor een 11e plaats in 2.04.51.

Terug naar de 1/8e met nog een derde plaats bij de veteranen voor Kees de Bruijn in 1.04.30, een zesde voor Jan Moerings in 1.06.02 en een 15e voor Rien Buurstee in 1.10.43. Christian van Caam was vlot thuis in 1.03.49 en werd daarmee 9e senior. Jurgen Lazaroms, die we ook nog weleens Almere zien doen, mocht natuurlijk niet ontbreken in het Zeeuwse. Hij scoorde 1.07.38 en was daarmee 13e man. Ook was het leuk dat Johan Bossers na zijn debuut in Gastel de smaak te pakken heeft. Hij finishte als 24e veteraan in 1.23.18. En zelfs op de mini-afstand twee Stampersgatse talentjes aan de start. Joey de Liefde deed over de kleine triatlon 44.41 en was 3e in de kindergroep boven de tien jaar. Zijn jongere broertje Benny won de leeftijdsgroep tot 10 jaar in 52.04. Aanstaand weekend zijn er nieuwe kansen in de triatlon van Zoutelande, waar in elk geval ook Rob Musters zijn rentree maakt. In Veenendaal zijn de veteranenkampioenschappen. Veel oud-deelnemers en –officials keren terug naar deze 25e editie van deze ‘Rob Barel-triatlon’ en daarmee onder de (oud-)speakers ook Wim van den Broek.

Tenslotte ontvingen we tijdens de zomervakantie het droevig bericht dat Wim Maatjens op 61-jarige leeftijd was overleden. Wim woonde in het buitengebied tussen Gastel en Oudenbosch. In de allereerste editie van de Vlietloop in 1985 werd hij 9e, in de allereerste Pekkercross in datzelfde jaar 5e. Toen de knieën niet meer wilden, werd Wim een zeer gedreven wandelaar. Wij wensen de nabestaanden alle sterkte met dit onverwacht snelle verlies.