In deze tijden van sportverdwazing, blijven we de verrichtingen van de Gastelse atleten volgen. Dat kan zwemmend, fietsend, lopend of wandelend zijn. Als het maar valt onder de categorie duursport. Ook uit de wielrennerij zijn genoeg lichtpuntjes te behalen. Neem Henny Rovers, ooit een aardige prof maar voor dat milieu net niet goed genoeg. Toen geld geen rol meer speelde en sportieve belangen wel, liet Rovers zien dat hij wel degelijk een potje hard kan fietsen. Vooral de tijdritten zijn z’n specialiteit geworden. In het hoge noorden won hij een rit over 22 kilometer. Het was in Nijeveen, waar zijn partner Annette de Bot een paar jaar terug nog eens brons haalde op het  NK masters triatlon. Nu was Rovers de snelste van allemaal in 28.32, daarmee vele jonkies het nakijken gevend. Ook in het Zeeuwse Waarde toonde Rovers zich de allersnelste man in een race tegen het uurwerk.

Als voorbode voor de Acht van Chaam, gewonnen door zijn schoonzoon Koos Moerenhout, deed André Klep een week eerder mee aan het kleine Chaamse criterium. Hij werd er 12e bij de trimmers boven de 45.

Triatlon dan toch nog, want Christian van Caam was in de sterk bezette race van Kapelle op den Bos de beste Nederlander op een 43e plaats. In zijn leeftijdsgroep met de complete Belgische top daarbij, eindigde Christian op de 23e plek. Zijn tijd was 2.07.06 uur. Conclusie van de Gastelaar was dat hij op de goede weg is en dat hij zich de komende jaren helemaal richt op triatlon met als ultieme doel Almere. We blijven hem volgen. Wie weet komen er nog meer plaatsgenoten aansluiten om mee te doen aan deze klassieke Holland Triatlon, die dit jaar voor de 25e keer wordt gehouden in Almere. En dat betekent dat veel oud-gedienden weer mee gaan doen.

Gerbert van den Biggelaar nog niet. Die deed in de aanloop naar de tweede seizoenshelft wel mee aan de lange afstands zwemwedstrijd tussen Oostkapelle en Domburg. Zwemmen in de zware Noordzee dus, al was die op 31 juli al wat kalmer. Gerbert werd achter twee zwemspecialisten verrassend derde in 33.16, slechts acht seconden achter de winnaar. Ook de andere pupil van Frie Verstraten Anne Kwist deed mee en werd zesde in 40.26.

De rustige tijden in de atletiek zijn voorbij als op dinsdag 14 augustus de Hoevense Polderloop weer honderden atleten trekt, de criteria na de Tour trekken de wielrenners en de kijkers en de triatleten komen ook weer in actie aanstaand weekend in Kamperland. Allemaal veel succes de komende wedstrijden. Van Nijmeegse wandelaars hebben we niets meer vernomen. Zelf zagen wij kort voor Den Helder de loodzware strandzesdaagse binnen komen. Ook dat is topsport.