OUD GASTEL – Ruim 12.000 atleten stonden afgelopen weekend in de file richting strand van Egmond aan Zee. De badplaats was voor de 35e maal het decor van de nieuwjaarsklassieker ‘De halve van Egmond’. In elk geval één van hen was Gastelaar en die nam de honneurs namens de groep Gastelse atleten meer dan waar. Bernard liep in de beginfase samen met Jeroen van Dijke over de smalle strook tussen branding en duinen. Hoewel de temperatuur aangenaam was, bleek de aanlandige wind stevig en dat speelde veel atleten in de slotfase nog parten. Lange tijd zag het er naar uit dat Bernard onder de 1.16 minuten zou duiken, dat was – terug op de strandboulevard, maar wel vol in de wind – net niet mogelijk. Bernard klokte 1.16.26 uur en was daarmee de elfde man in zijn categorie M35. Niet meer dan 70 (inter-)nationale vedetten waren deze zondag sneller aan de kust. Hij was er allicht meer tevreden mee dan Jeroen van Damme, die dit keer 34e over-all werd. Voor Bernard is Egmond in elk geval een prima start richting de marathon van Rotterdam, die hij in april op zijn programma heeft staan. Hopelijk is hij daarna nog in staat om een ontspannen Vlietloop te lopen.

In de binnenbaden is Tanja Knook van Daphnia goed bezig. We kennen de Gastelse van de jeugdtriatlon, waar ze uiteraard sterk voor de dag komt op het zwemonderdeel. Tanja klokte op zeven afstanden bij de Brabantse Winter Zwemkampioenschappen in Tilburg even zo vele persoonlijke records. Haar beste klassering was een tiende op de 100 meter schoolslag in 1.31,57 minuten. 

Vorige week meldden we al dat er in de prestatiecross van Pagnevaart nog volop Gastelaren meeliepen. Eén van hen gaf daarna ook zijn eindtijd nog door. Adrie van Bavel was met de 8 kilometer lange bosloop klaar na 41.43 minuten. Dank voor het doorspelen via e-mailadres wim-broek@home.nl

Aanstaand weekend ziet niet alleen de succesvolle Gastelse atletiekcoach Jack Wouters Abraham voor zijn deur staan (proficiat Jack!), ook de Sprint-cross in Breda staat op het menu van menig atleet.