Het was niet mogelijk om alle nieuwtjes over de Kumasol-triatlon in de vorige Bode mee te nemen. Vandaar dat we hier nog even de berichtgeving compleet maken. Zo was bijvoorbeeld voor veel volgers de vraag waarom Paul Musters niet meer in de uitslag stond, terwijl hij wel degelijk finishte. Hierbij het relaas:

Eigenlijk nestelde zich nóg een Gastelaar in de top tien, maar de NTB-jury oordeelde anders. Paul Musters kwam weliswaar als zesde binnen, maar werd gediskwalificeerd op basis van vermeend stayeren. Moeilijk te beoordelen vanaf de zijlijn, maar Paul heeft weinig aan samenfietsen, want hij moet na het zwemmen altijd zo hard mogelijk naar voren zien te komen. Jammer voor de winnaar van de nationale race in Zundert. ‘Halve Gastelaar’ Erik-Simon Strijk finishte nu op een zesde plaats, al had hij er na de tegenvallende prestatie van Stein nu meer van gehoopt. De oudste van de drie Stijkbroers is zoekende naar de juiste vorm.

Op de kwart bondswedstrijd was er nog bijna een podiumplaats voor Christian van Caam, die in 2.06.26 een zeer opmerkelijke come-back maakt in de wedstrijdsport dit seizoen. En dan te bedenken dat hij slechts 25 seconden achterstand had op de winnaar, de Belg Koen Meeus. Had Christian bij het fietsen net even harder doorgetrokken en we hadden een tweede Gastelse winnaar gehad. Een ongekende weelde. Jurgen Lazaroms kon het een week na Brasschaat nog wel opbrengen, op de eindstreep beloond met een 18e plaats in 2.17.35.

En dan was er natuurlijk de bijzondere deelname van Frie Verstraten, die al enkele jaren niet meer had meegedaan omdat hij nu eenmaal een aantal talentvolle triatleten begeleidt. Dit keer waren de rollen omgekeerd en Nederlands kampioene Anne Kwist besloot Frie te coachen in de race. Op het looponderdeel zagen we pas dat Frie met een EHBO-hesje rondliep. En daarover kwam hij nog melden dat er vorig jaar 3500 euro uit de EHBO-kas was ontvreemd en dat Frie met zijn eenmalige deelname dat geld weer bij elkaar gezwommen, gefietst en gelopen heeft. Met recht een bijzondere prestatie, die alom respect afdwong.

Zoals bekend wordt het na de halve marathon van Roosendaal altijd een stuk rustiger op de regionale atletiekkalender. Afgelopen zaterdag 7-7-7 was wel de 20e Chaamloop. Adrie van Bavel scoorde een 16e plaats op de 5 kilometer in 22.42. Op diezelfde afstand werd Jannie van Merrienboer zesde juniore in 25.39. De 10 kilometer werd door André Mol aangegrepen als ‘uitloop’ van zijn tweede marathon. André eindigde 34e in 45.44 minuten.

Op diezelfde magische datum was de bijzonder sfeervolle triatlon van Holten. Anouk Rockx keek haar ogen uit toen ze voor volgepakte tribunes de zilveren beker als tweede juniore in ontvangst mocht nemen. Anouk bewees op de Sallandse heuvelrug dat ze een klimmertje is. De Holterberg bedwong ze met speels gemak. Ook haar zwemtijd in het riviertje de Schipbeek stemde tot tevredenheid. De tweede plaats achter de Helderse Ashley Schouwenaar was de beloning van een goede race in 1.18.08.

Moeilijker was het voor Gerbert van den Biggelaar om zich voor het zoveelste weekend op te laten voor een krachtexplosie. Gerbert kwam met Edo van der Meer in een achtervolgende groep op de enorme kopgroep van veertig man, maar kreeg geen aansluiting. Het vele achtervolgingswerk op de fiets moest hij bekopen met een minder snelle slotloop. In de eindrangschikking van de met 26 landen zeer internationale triatlon van Holten werd Gerbert 42e in 1.57.48 uur.

Een kleinere, maar niet minder gezellige triatlon was zaterdag in Hooge Mierde. Daar sprak Christian van Caam opnieuw een woordje mee. Hij eindigde als vijfde op de sprint afstand in  59.38 minuten. Een tijd op die afstand onder het uur spreekt altijd tot de verbeelding.

De coureurs tenslotte. Dre Klep werd 16e in Breda Moleneind-Oost. En in Heinkenszand werd Wil Buurstee 30e en Henny Rovers en Jan Palings respectievelijk 5e en 13e.