Met de vele heilige dagen in mei en juni is het moeilijk om de uitslagen van de atleten actueel te houden. Afgelopen pinksterweekend waren bijvoorbeeld de stratenloop van Sprundel en de bekene Lelieloop in Etten-Leur, maar de verrichtingen van onze atleten daar laten nog een weekje op zich wachten.

Overigens is het volgend jaar nog vreemder. Dan valt namelijk Koninginnedag op woensdag en is het een dag later Hemelvaartsdag. Dat zou betekenen dat de Vlietloop en de 15 kilometer van Standdaarbuiten direct na elkaar vallen. Gelukkig heeft de Atletiekvereniging Standdaarbuiten besloten om eenmalig met haar evenement naar zondag 25 mei te verhuizen. De verwachting is dat de 12e Cheltenhamrun in Stampersgat daar net tussenin valt op zaterdagavond 17 mei. Zo kan de loopkalender van het WBLC toch nog redelijk ingevuld worden. Goede afstemming op elkaars lopen is daarbij wel van belang, maar gelukkig beseffen we dat allemaal.

We blikken nog wel terug naar de 49e Wielerronde van Stampersgat, die met Wally Buurstede uit Sint Willebrord bij de elite, Peter van de Reep uit Hillegom bij de amateurs-A en Milan van den Ende uit Berkel en Rodenrijs bij de nieuwelingen prima winnaars kreeg. En natuurlijk de dikke bandenrace, waarin Mitchell Jonkers en Tim Bierkens de dubbel scoorden (Cheltenham run en dikke banden winnen) en Jan Ardon ook deze race in zijn leeftijd won. Onder de coureurs in de grote wedstrijd zaten Court Cameron uit Stampersgat, Wil Buurstee en Ruud Zijlmans uit Oud Gastel. De laatste werd negende in de amateur-race.

Dan was het vervolgens de week van de 48e Wandelvierdaagse in Oud Gastel met dit keer 130 deelnemers. In het bijzonder noemen we Kees van Zundert, Jopie Berk en de 70-jarige Riet Lambregts, die vier avonden de 15 kilometer hebben gelopen als training voor Nijmegen. Maar ook drie vierjarige kinderen volbrachten vier keer de vijf kilometer op de eigen beentjes. Hulde aan alle wandelaars, die op mooie avonden door de dreven en lanen van het fraaie buitengebied van Gastel gelopen hebben. Ook jullie rekenen we tot onze categorie Gastelse atleten!

De kalender dan. Juni is de triatlonmaand met misschien wel de laatste triatlons van Zundert op 3 en de 25e en laatste triatlon van Terheijden op 10 juni. Op het Nederlands kampioenschap halve triatlon gaat Erik-Simon Strijk voor een podiumplaats. Eind van de maand is de klassieke halve marathon van Roosendaal plus tien kilometer. En dan natuurlijk de jeugdtriatlon op 14 juni en onze eigen 23e Kumasol triatlon van Oud Gastel op 30 juni. Met het mooie weer komen de aanmeldingen inmiddels vanzelf binnen. Schrijf nu in – ook voor de trio’s – via www.tveerke.nl