De Gastelse atleten zijn het nieuwe jaar rustig begonnen. Het seizoen is nog lang, Parijs nog ver. Zo heet dat dan. Daarbij moet gezegd dat in de organisatie van de Pagnevaartcross ook heel wat Gastelse AVO-ers actief zijn en dus niet mee kunnen doen. Overigens waren veel Gastelaren juist actief in de prestatielopen, die deze negende cross over het schitterende parcours door Pagnevaart omlijstten.

In de seniorenwedstrijd boekte Rob Musters alvast vier plaatsen progressie ten opzichte van de Sprundelse Kerstcross. De dit jaar naar Thor overgestapte atleet croste in een sterk veld met Van Damme, Maas en Heeren naar een achtste seniorenplaats. Rob was klaar in 39.08 en ziet zijn vorm richting de eerste zwemloop in Vlissingen groeien. Op de acht kilometer veteranenwedstrijd liepen de AVO-ers Cor Koetsenruyter (9e in 32.16) en Mark van Merrienboer (16e in 33.55) een voor hen goede cross. Zodra de onverharde ondergrond weer wordt ingeruild voor het asfalt zullen beide heren nog meer van zich doen spreken. Het veld bij de dames 45-plus was uiterst sterk, Marjan de Wild liep dit maal iets verder van het podium vandaan. Ze finishte zevende in 29.11 minuten. Bij de B-juniores kwam Jannie van Merrienboer uit Stampersgat en lid van Thor als elfde over de meet in 10.07 minuten. De rubriek mag dan op Gastelse atleten slaan, we betrekken er als vanouds ons kleinere buurdorp bij. Want ook daar groeit het aantal lopers. Zo maar een blokje om, de nog glasloze polder door of af en toe een wedstrijdje meepikkend. Zoals de eigen Cheltenham-run, dit jaar op zaterdagavond 19 mei aan de vooravond van de Stampersgatse wielerronde.

Volgende week staat de hardloopklassieker in Egmond aan Zee op het programma. Voor tri- of duatleten is er zelfs de mogelijkheid om op zaterdag aan de mountainbike strandrace mee te doen en op de zondag de halve marathon te lopen. Uitslagen zijn door de sturen naar het e-mailadres wim-broek@home.nl