OUD GASTEL – Het was dus lang stil rond Gerbert van den Biggelaar. De Gastelse kampioen in du- en triatlon  moest dit jaar lang wachten op zijn seniorendebuut. Maar afgelopen zondag was het dan zover. Na ruim twee maanden blessureleed kon de Gastelse triatleet gerustgesteld zijn. Hij won de zwemloop van Nieuwkoop, thuisbasis van zijn teamsponsor Davilex. In januari had hij een overbelasting aan de knie opgelopen. Pas afgelopen woensdag kon hij samen met zijn looptrainer Huub Maas een eerste looptraining doen. “Ook toen pas 3 keer 1500 meters. De pijn in mijn knie was nog minimaal.” Gerbert kwam binnen in de uitstekende tijd van 49.04 minuten. Het triatlonseizoen kan voor Gerbert dus beginnen.

De tien kilometer van Halsteren stond als tweede loop van het WBLC op de kalender. En het was op deze eerste aprilzondag opnieuw ongemeen druk: zo’n 300 deelnemers, die zich niet lieten foppen en het organiserende AC Olympia verblijdden met hun komst over het rondje met veel vals plat van de Brabantse Wal. Uiteraard waren er plaatsgenoten. Zoals Mark van Merriënboer, die de snelste plaatsgenoot bleek in 38.25 minuten en 6e master 45. Mark is bezig met het langere werk (zie onder), maar heeft aan snelheid nog niet veel ingeboet. Dirk Danen kwam als 13e senior binnen in 41.28 minuten. Vader Piet Danen was de volgende in 44.30 en daarmee de 33e master-45. Will van Sundert had geen spijt van een vastenbal met zijn carnavalsclub daags tevoren, want hij verbeterde zijn persoonlijk record op de tien kilometer met een aantal seconden tot 46.33 minuten. Op de 5 kilometer scoorde de 11-jarige Mitchell Jonkers tussen veel oudere atleten een keurige tiende plaats in 21.32 minuten. Jannie van Merriënboer gaat binnenkort ook een vijf kilometer lopen. Ze testte zich op de 2,5 kilometer en deed dat lang niet slecht met 10.23 minuten en een tweede plaats.

Vorige week meenden we nog dat de loop in Steenbergen het zonder Gastelaren had moeten stellen, maar dan rekenden we toch buiten Adrie van Bavel. De veelloper legde de 8,7 kilometer prestatieloop af in 43.37 minuten. En afgelopen weekend toog Adrie al weer naar Dordrecht voor de klassieker Dwars door Dordt. Daar stonden liefst 1600 atleten op allerlei afstanden aan het vertrek. Twee van het uit Gastel en allebei op de 5 kilometer. Toine Brok eindigde 14e in 22.34, Adrie zelf 16e in 23.23 minuten.

De oproep vorige week om de Rotterdam marathonlopers uit Gastel te ‘spotten’ heeft geresulteerd in vier namen tot dusverre. Van Bernard Heshof hadden we het reeds gemeld, nu weten we het ook van Andre Mol die zijn tweede marathon loopt en van de debutanten Mark van Merrienboer en Jurgen Danen. We houden u op de hoogte van hun verrichtingen. André streeft naar een verbetering van zijn pr 3.52.52 uur en Mark gaat voor 3.20.00 uur.

In een van de laatste oefenritten op het Spinveld in Breda fietste André Klep naar een 18e plaats. Over wielrennen gesproken: Rob Musters maakte ook al een terugkeer met een koers in Oosterhout van de BWF. Rob was van meet af aan zeer actief in de koers en zat diverse malen mee in de kopgroep. Toch kwamen alle renners samen voor de massasprint al probeerde Rob ook in die laatste ronde nog wat te forceren. Het resulteerde voor Rob in een negende plaats. Niet gek voor iemand, die niet wekelijks in een peleton hard trapt over een bochtig, lastig parcours.

We zijn uit de zwemwereld een stuk wijzer geworden van Marijn van Zundert, waarover een mooi verhaal in de krant stond. Het is natuurlijk ook best opmerkelijk: vijfde van Nederland worden als je diabeet bent. Een boeiend verhaal over glucosemetingen en kunstmatige alvleesklieren.

Aanstaand weekend kunnen de lopers de Abdij Run van Ossendrecht of de Kidney Run in Roosendaal aanvangen. En de zwemlopers komen zelfs twee keer met Pasen in actie. Op Paaszaterdag in Bergen op Zoom, op Tweede Paasdag in Roosendaal. Een week later dan de 60e Wielerronde van Gastel over een gloednieuw parcours, terug over de Markt.